incendiu vegetatieUn bărbat din comuna Ştefan cel Mare a făcut curăţenie în curte luni, 27 aprilie, şi, conform obiceiurilor vechi şi bune, a dat foc gunoaielor. Flăcările s-au extins în voia lor la un stog de fân, apoi la un şopron şi, dacă n-ar fi fost chemaţi pompierii, să le împiedice „drumul” probabil că ar fi ajuns şi la casă.

„La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru şi patru pompieri voluntari din comuna Ştefan cel Mare, cu o autospecială de stins incendii”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Pompierii au protejat grajdul şi casa şi au stins incendiul, în urma căruia au ars şopronul, construit din lemn, pe o suprafaţă de 8 mp şi o tonă de fân”.

Având în vedere că în ultima vreme au fost nenumărate incendii din cauza „curăţeniei de primăvară”, pompierii sfătuiesc gospodarii să supravegheze permanent focul, să renunţe la „activitate” dacă bate vântul şi, la sfârşit, să stingă absolut tot jarul. De asemenea, grămezile de vegetaţie uscată şi de resturi trebuie astfel porţionate încât arderea să poată fi controlată, iar locul ales pentru incendierea gunoaielor trebuie să fie la distanţă de construcţii, păduri, căi de comunicaţii şi conducte de gaz. Ca măsură suplimentară, este utilă curăţarea vegetaţiei pe o distanţă de 5 metri în jurul fiecărei grămezi de resturi care urmează să fie incendiate. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTrenuri suplimentare de 1 Mai
Articolul următorControale sanitar-veterinare înainte de 1 Mai
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.