Contraste la Târgu Neamţ: laparoscopie şi criză de anestezişti!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPremiera medicală, de sâmbătă, de la Târgu Neamţ, a scos în evidenţă şi gravele probleme cu care se confruntă unitatea sanitară de sub Cetate.

Spitalul Târgu Neamț se bazează acum pe un singur anestezist, iar acesta vine doar o dată la două zile.

În acest context, atât şeful secţiei, dr. Neculai Avădanei, cât şi preşedintele Colegiului Medicilor, Iosif Koszeghi, au solicitat preşedintelui CJ, Ionel Arsene, să se implice în soluţionarea chestiunii. Aceasta în ciuda faptului că spitalul este administrat de primărie.

„Operațiile laparoscopice nu se pot efectua fără un anestezist. Deocamdată, avem contract cu un anestezist care vine o dată la două zile. Avem perspective ca, din toamna acestui an, să avem un anestezist permanent. Sunt doar perspective, nu și certitudini”, a spus dr. Neculai Avădanei, șeful Secției de Chirurgie.

„Aș face un apel, mai ales că la Târgu-Neamț aveți mari personalități politice și, din spiritul de patriotism local, ne-ar putea oferi un mare ajutor, în sensul aducerii unui anestezist, care să stea permanent la spital. Mizez foarte mult pe domnul Arsene, cu care am mai colaborat, și care acum este președintele Consiliului Județean. Așteptăm în continuare ajutorul domniei sale și al celor care sunt alături de dânsul”, a spus dr. Iosif Koszeghi, membru de notorietate al PNL Neamţ. (C.T. STURZU)

Articolul precedentSupravieţuitorul accidentului de la Girov trimis la Iaşi!
Articolul următorCarambol cu 4 maşini la Cordun, 2 răniţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. LAUDA-TE GURA SINGURA CA NOI NE OPERAM LA TARGU MURES MAI IEFTIN SI IN CONDITII D ESIGURANTA! MICROBI INTRASPITALICESTI E PLIN???

Comments are closed.