iarna nov 2015 06Ministrul Administrației și Internelor, Petre Tobă, a cerut prefecţilor, luni, 7 decembrie, să publice pe paginile proprii de internet o situație cu toate contractele de deszăpezire care sunt în derulare, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Sunt vizate de solicitare toate cele trei paliere (CNADNR pentru drumurile naționale, europene și autostrăzi; Consiliile Județene pentru drumurile județene și primării pentru drumurile comunale).

Ministrul Petre Tobă a condus, luni, ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), în sistem videoconferință cu prefecții, având ca temă evaluarea gradului de pregătire a autorităților pentru perioada de iarnă.

”În urma informărilor făcute de reprezentanții ministerelor și instituțiilor publice cu competențe în domeniu, s-a constatat că de la ultima întâlnire a Comandamentului de iarnă, gradul de pregătire a autorităților pentru perioada de iarnă este mult îmbunătățit, fiind înregistrate progrese importante”, se precizează în comunicat.

La ședința CNSSU au participat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, secretari de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, prefecții, șefii structurilor din cadrul MAI, precum și reprezentanții instituțiilor publice centrale și locale cu atribuții în domeniu. (ZCH NEWS)