Polițiștii de frontieră botoșăneni au fost nevoiţi, marţi, 27 octombrie, să folosească armamentul din dotare, pentru a opri doi cetățeni români, care au încercat să introducă ilegal în România, peste 6.700 pachete țigări, în valoare de peste 60.000 lei, se precizează într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

“În jurul orei 15,50, polițiștii de frontiera au observat, pe direcția localității de frontieră Stânca, la malul râului Prut, două persoane care cărau în spate colete voluminoase. La apariția polițiștilor de frontieră, persoanele au abandonat coletele și au fugit spre localitatea Stânca. Întrucât persoanele nu s-au supus somației legale prin voce efectuate de polițiștii de frontieră, lucrătorii noștri au executat 7 focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, se precizează în comunicatul STPF Botoşani.

Polițiștii de frontieră au identificat persoanele implicate în activitatea de contrabandă, respectiv cetățenii români M.P., în vârstă de 23 de ani și S.C., în vârstă de 30 de ani, ambii domiciliați în județul Botoșani. În urma inventarierii coletelor, au fost descoperite 135.000 de țigarete mărcile “Ritm” și “Plugarul”, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 65.823 lei.

Polițiștii de frontieră au întocmit pe numele celor doi tineri lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFemeie din Bicaz salvată de la moarte de jandarmi
Articolul următorAmenzi pentru proprietarii de pensiuni care n-au frică de incendiu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.