0:00

Continuă sarabanda condamnarilor la nivel înalt: Sorin Oprescu, fost primar al capitalei, 10 ani și opt luni cu executare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOprescu, După Popescu Piedone, primar de sector, a venit rândul lui Sorin Oprescu să primească decizia unui complet judecătoresc. El a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție, de către magistrații Curtea de Apel București. Decizia a fost pronunțată astăzi și este irevocabilă, nemaiexistând căi de atac.

A fost trimis în judecată după un flagrant organizat în septembrie 2015, când Oprescu ar fi primit suma de 25.000 de euro de la un fost director al Administrației Cimitirelor capitalei, subaltern al său, Bogdan Popa, în lcouința sa din Ciolpani. Bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

Trei capete de acuzare au fost în acest dosar: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

La perchezițiile desfășurate acum 7 ani în locuința sa, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai fost găsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.

Trimis în jduecată, în noiembrie același an, Sorin Oprescu a fost judecat împreună cu Bogdan Popa – director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu – directorul Direcţiei economice din Primăria Generală, Florin Şupeală – director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Claudiu Bengalici – administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Stanca – fost şofer al lui Oprescu şi Ruxandra Avasiloae – director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti.

Prima condamnare primită era de 5 ani și 4 luni, decizie atacată de procurori, în urma căreia, astăzi, a primit o condamnare dublă.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Angela Croitoru

 

 

Articolul precedentAccident grav la Timișești, o persoană decedată, una la spital
Articolul următorVIDEO.Zona Roman: Drum național blocat de copaci din cauza furtunii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.