Actualizare: Ieri seară, 13 mai, în jurul orei 18,00, fenomenele meteo extreme au afectat parțial 3 linii de medie tensiune, 52 puncte de transformare, fiind nealimentate cu energie electrică 4 localități, orașul Târgu Neamț și comunele Negreşti, Dumbrava Roşie, Vânători Neamț, cu 5435 consumatori. De la ora 22,00, a fost afectată parțial o linie de medie tensiune, cu 16 puncte de transformare, fiind nealimentate cu energie electrica 4 sate – Bozieni (Cuci, Crăiești), Pâncești (Patricheni), Poienari (Săcăleni), cu 1690 consumatori.

Și familiile de pe strada Bogdan Vodă din Piatra Neamț au rămas fără curent preț de 4 ore aseară, între orele 18,00 -22,00, din cauza unor fire desprinse la doi  stâlpi de electricitate din interiorul cimitirului Borzoghean.

Azi noapte, în jurul orei 1,30, toți consumatorii afectați aveau energie elctrică.

Pe lângă problemele de pe șosea din Poienari, Dealul Mărului, pompierii au mai executat două misiuni pentru degajarea unor arbori căzuți pe carosabil în Roman, unde a intervenit SVSU Roman cu 3 voluntari.

În Piatra Neamț, au fost alte două misiuni pentru îndepărtarea unor bucăți din acoperițurile unor blocuri, un echipaj cu autospecială și 4 subofițeri reușind să rezolve cele două situații.

În comuna Doljești, satul reședință cu același nume, un echipaj cu autospecială și 4 subofițeri, au scos cu două motopompe apa din mai multe curți.

Știre inițială. Primele probleme generate de furtuna de astăzi, 13 mai, nu au întârziat să apară. Vijelia a doborât la pământ copacii de pe marginea Drumului Național 15 D, spre Roman, o parte din acest drum fiind blocat în zona Dealul Mărului, comuna Gâdinți.

Polițiștii rutieri vă sfătuiesc să nu porniți la drum decât dacă este imperios necesar. Iar pentru a ajunge la destinația dorită, folosiți ruta alternativă pe Drumul Județean 207 C și Drumul Județean 59 Ion Creangă-Valea Ursului-Băcești.

A.C.

Articolul precedentContinuă sarabanda condamnarilor la nivel înalt: Sorin Oprescu, fost primar al capitalei, 10 ani și opt luni cu executare
Articolul următorLasă frumusețea plajei Jupiter să te inspire. Iată ce trebuie să știi!