Termenele de aplicare pentru actualul contract-cadru şi pentru programele naţionale de sănătate au fost prelungite până la finalul anului, a informat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) astăzi, 8 mai, prin intermediul unui comunicat de presă.

Consultaţiile telefonice şi eliberarea reţetelor electronice vor continua şi după încheierea stării de urgenţă, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Prelungirea termenelor de aplicare a celor două acte normative până la data de 31 decembrie 2020 a fost necesară în contextul situației excepționale existente la nivel național, determinată de pandemia de COVID-19, când au fost adoptate reglementări speciale privind modul de acordare a serviciior medicale pe perioada stării de urgență. De asemenea, urmează ca, după ieșirea din starea de urgență, să fie modificate sau completate actualele reglementări, în raport cu nevoile de etapă, astfel încât să răspundă nevoilor de servicii medicale și să asigure accesul neîntrerupt al populației la servicii medicale, urmărind totodată limitarea infectării cu SARS-COV-2. De asemenea, în condițiile actuale, prelungirea termenului de aplicare a programelor naționale de sănătate a fost necesară pentru asigurarea continuității activităților derulate în prezent și preîntâmpinarea apariției unor disfuncționalități în accesul bolnavilor la serviciile medicale preventive și curative”, menţionează sursa citată.

Consultaţiile telefonice şi eliberarea reţetelor electronice vor continua şi după încheierea stării de urgenţă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe asemenea, Adela Cojan, preşedintele CNAS, a mai anunţat că, şi după încheierea stării de urgenţă, atât consultaţiile telefonice, cât şi eliberarea reţetelor în format electronic vor rămâne în vigoare: „Și în perioada următoare, regulile de acordare a serviciilor medicale vor fi adaptate permanent în raport cu evoluția COVID-19, astfel încât toți pacienții să  aibă acces la servicii medicale de calitate, în condiții de siguranță. În paralel, lucrăm și la proiectele celor două acte normative privind noile pachete de servicii, contractul-cadru și programele naționale de sănătate, care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021”. (M.C.)

Articolul precedentDupă tâlhăria de la Piatra-Neamț, bărbat jefuit pe stradă la Roman
Articolul următorVideo. Descinderi la hoții de animale din Crăcăoani, 3 cai au fost recuperați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.