Constituirea Consiliului Județean rezultat din alegerile de pe 5 iunie se apropie de granița cu Penalul sau, în orice caz, așa au ajuns să se amenințe reciproc președinții PSD și PNL din Neamț. Ce-i drept, primul care a atins subiectul a fost Ionel Arsene, astăzi, 28 iunie, la cea de-a doua tentativă eșuată de constituire a legislativului județean, când liberalii au absentat din nou.

Arsene: ”N-aș vrea să văd oameni politici arestați în Neamț”

Consiliul Județean Neamț – faza pe amenințări și avertismente, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Într-o declarație susținută la finalul întâlnirii, Ionel Arsene a vorbit despre ”cei din PNL care arată că disprețuiesc votul pietrenilor”, că ”nu le pasă decât de interesul de partid, de gașcă” și că ”județul are mari probleme, spitalul județean are probleme stringente care trebuie rezolvate” și, în esență, ”un Consiliu județean legal constituit, cu un președinte, este imperios necesar să-și înceapă activitatea”. După această introducere și după pregătirea parlamentarelor din toamnă (”Eu cred că în toamnă pietrenii și cetățenii județului Neamț vor taxa cum se cuvine această manieră de a face politică a celor de la PNL”), Ionel Arsene a atins punctul nevralgic din punctul social-democrat de vedere: ”Primarul Dragoș Chitic s-a dovedit un om fără responsabilitate. Eu cred că pietrenii au nevoie de un om care să-i conducă, un om responsabil, un om care vine să-și ia mandatul, nu se ascunde chitic în birou, așteptând, prin telefon, ordinul șefului lui de partid care, între noi fie vorba, este venetic prin județul Neamț; în concluzie, nu are niciun interes ca județul Neamț să funcționeze. Sunt societăți ale Consiliului Local în faliment, Primăria Piatra Neamț este în pragul falimentului, iar acești băieți iresponsabili se joacă cu interesul pietrenilor. La fel cum cei din Consiliul Județean se joacă cu interesul județului Neamț. Din punctul meu de vedere, este un atentat la siguranța județului Neamț! Sunt responsabil pe ce spun. Le transmit acestor domni din PNL că jocul pe care îl fac ei este la limita penalului și cred că flacăra a ajuns aproape de degete. N-aș vrea să văd oameni politici arestați pentru încercare de a corupe consilieri județeni și consilieri locali. Nu mi-aș dori să văd asta, însă cred că spre asta se îndreaptă cei din PNL. Și le spun pe această cale: «Băieți, stop joc! Respectați o majoritate și un vot dat de cetățenii județului Neamț și haideți să ne apucăm de treabă pentru interesul județului Neamț!». Cei din PNL nu știu să piardă, pentru că unii din ei au interese personale mult mai mari decât interesul cetățenilor sau interesul unui partid de a nu se face de râs. Pentru că asta fac liberalii azi: se fac de râs și cad în ochii cetățenilor. Interesul personal, interesul financiar al unora e mult prea mare și se duce până la a forța limitele și a-și risca libertatea. Eu le spun că e timpul să pună punct, pentru că se află la limita penalului și n-aș vrea, încă o dată spun, să văd oameni politici arestați în județul Neamț. Ca județ, ne facem de râs și le spun: «Băieți, nu ne faceți județul de râs! Haideți să ne apucăm de treabă pentru ceea ce ne-au votat oamenii din județul Neamț!»

Cozmanciuc: ”N-aș vrea să-l văd pe dl. Arsene acuzat de tăinuire”

Consiliul Județean Neamț – faza pe amenințări și avertismente, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a subliniat ideea că absența liberalilor de la ședințe nu e boicot, ci respectare a legii: ”De ce se spune doar că PNL-ul e vinovat și, la Cordun de exemplu, unde PSD-ul a făcut același lucru, nu a mai spus nimeni că e boicot? Sau la Făurei? Sau în alte localități? Adică acolo e permis și aici nu? Dacă nu se prezintă PSD-ul și boicotează e în regulă, adică respectă legea, pentru că legea e respectată – ai voie la trei termene de care să te prevalezi, să mergi la negocieri -, iar dacă la Roznov nu se prezintă PNL-ul sau la Piatra Neamț, atunci e boicot. Poate să fie o formă pe care să o folosești. Dacă nu era dispusă în lege, nu era folosită, nu? Ar trebui neapărat să meargă PNL-ul la ședințe? Dacă dumneavoastră spuneți că trebuie să mergem și să votăm PSD-ul, spuneți-ne și mergem să votăm”.

Despre partea cu penalul, liderul PNL Neamț i-a servit-o omologului său de la PSD la fel de elegant precum a primit-o: ”Păi, să ne facă plângere dl. Arsene, să nu mai fim la limita penalului. Dacă dumnealui știe mai multe, eu îl sfătuiesc să facă plângere, că n-aș vrea să-l văd după aceea pe dl. Arsene acuzat de tăinuire. Știți că există infracțiunea de complicitate… Noi avem o singură poziție oficială și este cea din comunicat”.

Cine face pressing asupra șefului PMP Neamț

Ratând din nou validarea, și la județ, după ce, dimineață, a pățit la fel la municipiu, Laurențiu Dulamă, președintele PMP Neamț a avut o declarație pe cât de scurtă, pe atât de elocventă: ”Am spus-o și în precampanie, și în campanie, PMP nu face alianțe politice cu niciun partid. Am creat o majoritate pentru cetățenii din județul Neamț, din Piatra Neamț, dar se pare că unii colegi de-i noștri, atât la Consiliul Local Piatra Neamț, cât și la Consiliul Județean, și în alte orașe și comune din județ, vor să câștige prin neprezentare. Pot să vă spun, în numele echipei PMP, că mergem până la capăt pe această majoritate, creată pentru cetățenii din Piatra Neamț și din județul Neamț”. Întrebat dacă se fac presiuni asupra sa, Laurențiu Dulamă a răspuns la fel de sec: ”Presiuni n-am decât din partea soției, pentru că vrea să mă ducă în concediu”. (Dana OSTAHIE; Andreea AMARIEI)

Articolul precedentBacalaureat: Candidați „sabotați” în timpul probei
Articolul următorInvalidarea mandatelor la Bahna, în atenția Prefecturii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. DA, Domnule Cozmanciuc mergeti si votati majoritatea decisa de cetatenii judetului Neamt

Comments are closed.