pietricica turism

bahna primariaLa prima strigare a consilierilor aleși la Bahna, pentru a depune jurământul, 6 au absentat. La a doua strigare, cea din 27 iunie, s-au prezentat toți, dar Consiliul Local tot n-a fost validat. Comisia de validare, formată tot din consilieri pare să-și fi depășit atribuțiile. Cazul a fost amintit astăzi, 28 iunie, în cadrul ședinței de constituire a Consiliului Județean Neamț, de Ilie Petre, reprezentantul Prefecturii la ședința de validare a consilierilor. „Au fost invalidate toate mandatele. Acolo, probabil, vom ataca noi în Contencios și, foarte probabil, vom face plângere la Parchet pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, sesizând situația în raport cu membrii comisiei de validare”, a spus în plen Ilie Petre.

Cum ni s-a părut greu de crezut că nici un consilier nu a meritat validarea de către comisie, i-am cerut domnului Ilie Petre detalii suplimentare despre cazul Bahna. „Au invocat că ar fi fost fraudate alegerile. Frauda există când este constatată de Biroul Electoral Central, dacă BEC n-a constatat existența fraudei, nu avem fraudă. Erau vociferări în sală de genul «nu-l votăm pe X pentru că a fraudat alegerile». Am cerut dosarul de ședință pentru a vedea exact comisia de validare ce a propus. Dacă au propus invalidare fără să aibă nici un motiv, evident că ne vom concentra atenția pe membrii comisiei de validare. În Contencios cerem anularea hotărârii și obligarea lor să valideze mandatele. Totul depinde de ce scrie în dosarul de ședință. Să vedem dacă, nu cumva, au găsit vreo încălcare de condiție de eligibilitate – vreun consilier care poate nu avea domiciliul în comună sau vârsta legală de 23 de ani. Dar mă îndoiesc că au invocat încălcarea condițiilor de eligibilitate. Au invocat tot felul de alte motive, care nu au nici o legătură cu validarea mandatelor”, a explicat Ilie Petre.

Cum Ilie Petre a spus că nu știe clar ce motive s-au invocat, am încercat să aflăm detaliile direct de la secretarul comunei Bahna, Sofica Căprioară. „Consilierii nu s-au înțeles și nu s-au validat între ei. Au invocat faptul că cei de la PSD au depus o plângere în instanță împotriva celor de la PNL suținând că au fraudat alegerile. Plângerea a fost depusă imediat după alegeri, dar nu știu ca instanța să fi dat vreun răspuns până acum. Cei de la Biroul Electoral, în schimb, au validat alegerile”, a declarat Sofica Căprioară. (Andreea AMARIEI; FOTO: www.bahna.ro)