Bacalaureat: Candidați „sabotați” în timpul probei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNu mai puțin de 14 candidați, de la centrul de examen pentru bacalaureat Liceul ”Vasile Conta”, au fost nevoiți luni, 27 iunie, să renunțe la proba de ”listening”, a  evaluării competențelor lingvistice într-o limbă străină (respectiv, franceză).

Potrivit inspectorului școlar Mircea Corlățeanu, „înregistrarea audio nu s-a sincronizat cu partea video, astfel încât candidații au fost nevoiți să renunțe la probă, fiind reprogramați pentru vineri, 1 iulie”.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă străină presupune ascultarea unui text audio (listening), iar apoi este proba scrisă (writing). Potrivit Ministerului Educației, proba de înțelegere a unui text audiat durează 20 de minute, proba scrisă – 120 de minute, iar la proba orală candidatul are la dispoziție 15 minute pentru a-şi pregăti răspunsurile și 10-15 minute pentru a le susține în fața comisiei.

Nu știm ce s-a întâmplat cu fișierul primit de la Ministerul Educației, pe baza căruia candidații ar fi trebuit să fie evaluați la proba audio, însă am cerut Comisiei Naționale de bacalaureat să analizeze situația. Între timp, absolvenții de liceu vor putea participa la probele orală și scrisă”, a adăugat Corlățeanu. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va încheia în 1 iulie. (M.T.)

Articolul precedentDNA: Judecat pentru că şi-a calculat corectitudinea la 10.000 lei!
Articolul următorConsiliul Județean Neamț – faza pe amenințări și avertismente
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.