DNA: Judecat pentru că şi-a calculat corectitudinea la 10.000 lei!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DNA Bacău au dispus trimiterea în judecată a coordonatorului Compartimentului de Verificare a Achizițiilor Publice din judeţ şi a fiului acestuia, se precizează într-un comunicat de presă.

Vasile Jecu este acuzat de „luare de mită”, iar fiul său, Gabriel-Valentin Jecu, de „complicitate la luare de mită”.

„În calitate de coordonator al Compartimentului de Verificare a Achizițiilor Publice Bacău (structură teritorială din cadrul Ministerul Finanțelor Publice), în luna iunie 2013, inculpatul Jecu Vasile a pretins de la administratorul unor societăți comerciale suma de 10.000 lei. Banii au fost solicitați de Jecu Vasile pentru a-și îndeplini în mod corect atribuțiile de serviciu în ceea ce privește verificarea procedurilor de achiziție publică în cadrul cărora firmele conduse de omul de afaceri depuneau oferte. Potrivit fișei postului, în toată perioada 2011-2014, Jecu Vasile a avut ca atribuții de serviciu verificarea aspectelor procedurale privind procedurile de achiziție publică ce erau supuse verificării din partea structurilor de verificare a achizițiilor publice (UCVAP) din cadrul Ministerului Finanțelor. Concret, Jecu Vasile a susținut față de omul de afaceri (denunțător în cauză) că, prin prisma atribuțiilor sale de serviciu, are posibilitatea de a-l ajuta în cadrul procedurilor de achiziție publică, în sensul de a nu fi inventate motive pentru care ofertele depuse de firmele acestuia să fie declarate neconforme. Inculpatul Jecu Vasile a solicitat ca suma să îi fie remisă din fondurile uneia din firmele omului de afaceri, sub forma unei sponsorizări”, se precizează în rechizitoriu.

La data de 13 iunie 2013, Gabriel-Valentin Jecu l-a ajutat pe tatăl său să pretindă suma de 10.000 lei de la omul de afaceri, prin redactarea unei cereri de sponsorizare adresate uneia dintre firmele omului de afaceri, mai spun procurorii. Aceasta, deşi Gabriel Valentin Jecu cunoștea că banii fuseseră ceruți de tatăl său în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. Banii nu au mai fost ridicați de cei doi, deoarece li s-a cerut să semneze dispoziția de plată a firmei, lucru pe care l-au refuzat. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău. (ZCH NEWS)

Articolul precedentComunicat PNL Neamț cu trimitere la ALDE ȘI PMP: „Există riscul să facă o greșeală pe care o vor regreta mai târziu”
Articolul următorBacalaureat: Candidați „sabotați” în timpul probei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.