0:00

S-au încordat cât au putut consilierii locali din Roznov, Dămuc, Botești și Tarcău, dar, la final, n-au mai avut de ales și s-au prezentat la ședințele de constituire a Consiliilor Locale, care au avut loc vineri, pe 1 iulie.

Legea spune că, dacă nu se prezintă nici la a treia convocare pentru constituirea Consiliului Local, aleșii își pierd mandatele făcând loc supleanților sau, dacă nici aceștia nu vin să depună jurământul, ajungându-se chiar la alegeri parțiale, unde locul le poate fi ocupat chiar de membri ai partidelor rivale. „S-au prezentat toți consilierii. Avem și viceprimar ales, pe Simion Găină, de la PSD”, a declarat Mihai Țepeș, secretarul comunei Dămuc.

Și la Botești s-a ajuns tot la a treia convocare, dar nimeni nu a riscat să-și piardă mandatul. „Ședința s-a încheiat. Avem consiliu valid și viceprimar este Leopold Antal, de la PSD”, a precizat Gabriela Axinte, secretara comunei.

Ședința de constituire a Consiliului Local Tarcău a fost ultima pe ordinea zilei de vineri, dar și aici s-a terminat cu un consiliu validat. „Ședința de abia s-a încheiat. A fost prezență de 100%. S-a votat și viceprimarul, cel care a fost și până acum viceprimar – Mircea Valeriu Nistor, de la PSD”, a declarat Gheorghe Juncu, secretarul comunei.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentREZULTATE Evaluare Națională 2016
Articolul următorGALERIE FOTO Poliţişti la Raliul Moldovei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.