0:00

Consilierul judeţean Claudiu Stafie propune: Arbitrii și stewarzii la copii plătiţi din bani publici, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* președintele Culiță Tărâță s-a opus categoric, invocând „aspecte de nelegalitate”

Consilierul județean Claudiu Stafie a inițiat un proiect de hotărâre, prin intermediul căruia arbitrii și stewarzii la meciurile de copii să poată fi plătiți din bani publici. Proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJ de ieri, chiar înainte de începerea lucrărilor în plen. Stafie a cerut modificarea HCJ din 5 decembrie 2013, hotărâre care prevedea contractul de asociere dintre județul Neamț și Clubul Sportiv Ceahlăul 05 Piatra Neamț.

Este vorba despre modificarea art. 4.2, litera a, din acordul de asociere, articol ce prevedea sintagma ”cheltuieli materiale”, și modificarea acesteia prin scoaterea din context a cuvântului ”materiale”, pentru că, spune inițiatorul în adresa transmisă către CJ și în expunerea de motive, solicitarea este motivată ”de faptul că specificul activității asociației constă în participarea echipelor de juniori la competițiile organizate de FRF și AJF Neamț, ceea ce presupune și efectuarea de cheltuieli în afara celor materiale, respectiv cheltuieli cu plata baremului pentru arbitraje, închirierea terenului de joc și a vestiarelor, plata asistenței medicale, plata stewarzilor, plata meselor, închirierea mijloacelor de transport pentru deplasări și cantonamente, cazare. În consecință se impune modificare literei a, art. 4.2 din acordul de asociere”.

„Nu se dau bani publici pentru plata arbitrilor”

Propunerea consilierului Stafie a fost susținută și votată de colegii consilieri din PDL, PSD și PP-DD deși președintele Culiță Tărâță s-a opus categoric, invocând „aspecte de nelegalitate”.

”În sfârșit, am introdus-o pe ordinea de zi, și o supun la vot. Dar îmi fac datoria să informez consilierii județeni că pot exista aspecte de nelegalitate, mai ales că proiectul de hotărâre a fost distribuit după începerea ședinței. E vorba de înlocuirea cuvintelor, în loc de «cheltuieli materiale» să se pună «cheltuieli»… să poată fi plătiți arbitrii. Am întrebat, m-am interesat, nicăieri în lumea asta nu se dau bani publici pentru plata arbitrilor. Faceți cum vreți, aveți majoritatea voi cei de la PDL, PSD și PP-DD. Dar vreau să vă atrag atenția, au venit două incompatibilități din urmă și hotărârile din anii trecuți prin care s-au dat bani la Ceahlăul vor fi declarate ilegale și banii vor trebui returnați. N-aș vrea să se răsfrângă și asupra dvs. aceste lucruri”, le-a spus consilierilor președintele Culiță Tărâță.

La final, proiectul a fost adoptat, prin vot electronic cu 17 voturi pentru, 5 împotrivă și două abțineri, deși consilierii ar fi dorit ca votul să fie deschis și nu electronic. Inițiatorul proiectului spune că nu este nimic în neregulă cu modificarea hotărârii și schimbarea cuvintelor pentru că totul este făcut conform legii. ”Proiectul se referea la eliminarea unei sintagme. A fost o limitare din partea aparatului Consiliului Județean, dar noi nu am făcut decât să respectăm hotărârea de Guvern care prevede ce plăți pot fi făcute și ce cheltuieli. Prin acordul de asociere din decembrie, și care s-a modificat acum, aceste cheltuieli au fost limitate. Nu are nicio legătură cu incompatibilitatea, plățile nu se fac în plen. Nu au legătură consilierii județeni”, a spus Claudiu Stafie, consilier județean PDL.

Irina CĂLIN

Articolul precedentSalariații CJ își vor primi banii pe ianuarie
Articolul următorDiscuții bugetare împiedicate în comunicare

1 COMENTARIU

  1. dar cred ca acest obedient consilier pdl trebuia sa propuna ca si primele de joc ale jucatorilor de la fc. ceahlaul srl, sa fie platite tot de cj, adica tot din banii prostilor!!! sa va fie rusine ca veniti cu astfel de fantagorisme si uite de ce fraierimea a trimis astfel de specimene in cj….sa-i faca cartile lui pinalty!!!!

Comentariile sunt închise.