das auto

Chiar dacă nu și-au mai reînnoit declarațiile de avere de când au primit mandatul, anul trecut, consilierii locali romașcani se remarcă printr-o dorință comună de a conduce mașini nemțești, în special Volkswagen. Doar câțiva nu au mașini sau nu le au achiziționate pe “persoană” fizică. Alți câțiva consilieri au pe numele lor două sau trei mașini, funcție de posibilități.

Volkswagen la putere

Primarul Laurențiu Leoreanu recunoaște în declarația de avere că deține un autoturism Volkswagen, cu an de fabricație 2000, aceeași marcă fiind preferată și pentru mașina de serviciu de la Primărie. Nici adjunctul său nu se lasă mai prejos. Viceprimarul municipiului, Lucian Micu, este singurul care și-a reînnoit declarația de avere pe anul în curs, dar nu are trecută “în căsuță” nicio mașină. Cu toate acestea, cel mai probabil pe firma Contjur Invest SRL, figurează un VW Passat, de culoare albă. Nici Leonard Achiriloaiei (PDL) nu are pe persoană fizică nicio mașină, deși este director la Spitalul Municipal Roman, iar soția este director de bancă şi conduce tot un VW. Gabriel Andrici, vicepreședinte al PP-DD Roman, conduce un Audi A3, cumpărat în 2006. Omul de afaceri Bogdan Andrieș (PDL) a declarat că deține un Volkswagen Bora, cu an de fabricație 2000. Nici directorul echipei de fotbal SCM Petrotub și angajat la Apa Serv nu se poate plânge. Conform declarației de avere, Maricel Benchea (PDL) se poate plimba cu două autoturisme Volkswagen, unul fabricat în 1999, iar celalălt în 2001. Patron de restaurant și carmangerii, Petrică Căpraru (PDL) spune că nu are mașină, însă poate fi văzut la volanul unui Range Rover sau al unui Land Rover.

Audi, Seat, Peugeot, Mercedes…

Nușa Chiriac (PSD) pare, la prima vedere, că merge pe jos sau cu taxiul, dar nu e nici pe departe așa. Proprietara Hotelului Roman poate fi zărită la volanul unui Audi A6, iar anii anteriori a avut chiar și un Jaguar. Petru Farcași (PDL), director la Arcelor Mittal Steel, are de unde alege din cele doar… trei mașini Wolswagen, cu ani de fabricația 2002, 2005 și 2009. Aproape la fel de bine stă și colegul său de partid, Andrei Fron, care deține un Seat și un Peugeot, primul cu an de fabricația în 2002, iar celălalt în 2005. Petru Gândulescu (PSD) are trei mașini două marca Mercedes și un Ford. Este drept că un Mercedes are an de fabricație 1988, iar celălalt este mai nou – din 2002. Iulia Havrici Tomșa (PSD), director la firma de salubritate din municipiu, nu deține în nume personal nicio mașină, însă conduce un Volkswagen. Colegul din alianța USL – doctorul Mihai Dănuț Lichiardopol conduce un Opel Astra, din 2005. Liberalul Vasile Mocanu, director de bancă, deține două mașini: un Volkswagen Passat, din 2008 și o Dacia Logan, din 2002. Tot medic, Livia Nicoleta Pătrașcu (PSD) nu are nimic: nici casă, nici terenuri, dar are un cont de 25.000 de euro, deschis în 2012, suficient pentru a-și cumpăra o mașină. Director la Agrana, Daniel Petrea (PDL), cum era și firesc, deține trei mașini, două Opel Astra (2005 și 2007) și un Nissan Navara, din 2007. Directorul Colegiului Național „Roman Vodă”, Mihaela Tanovici (PDL) deține un Renault, din 2009. Director la Casa de Cultură din Roman, Doru Mihai Alexandru preferă mașinile autohtone, are o Dacia Logan din 2006. Dumitru Ouatu (PDL), cunoscut ca cel mai mare latifundiar al Romanului, nu are vreo mașină pe numele său, dar are mai multe pe firmele sale, printre care și un, cum altfel, VolkswagenTiguan.

Claudia MATEI

Articolul precedentDrumurile noastre toate….
Articolul următorIoane, Ioane …

1 COMENTARIU

  1. CE CHESTIE ! AU WV mai cu totii ,de unde se vede spiritul dealtfel binecunoscut al unora ,DE TURMA ,, ce are ala ,WV ,de ALA imi i au si eu ,, macar de ar fi cine stie ce autoturism , dar cele din ultima perioada de timp au fost mai cu probleme .NU mai spun de problema cu injectoarele ,care o cunosc multi , ORICUM vad din articol ca nici unul din cei enumerati nu are SKODA ,OCTAVIA, FABIA, ROOMSTER,etc care din punct de vedere al motorizarii sunt peste WV chit ca sunt din acelasi grup ,dar au fost studiate mai atent si lucrate mai bine decat PASSATUL , model dealtfel comun si arhiintilnit pe drumurile din ROMANICA .MAI CURAND GOLF e mai reusit si trainic .

Comments are closed.