Face ce face ăsta din mijloc și dă cu bota-n baltă de ți-e mai mare dragu`. Se bagă prin tot felul de unghere și vine pe cracă duhnind a tot felul de …. hai să le zicem substănțuri … de ni se îndreaptă clonțul, nu alta. Ieri, o șters-o de la ședința de cracă și nu s-o oprit decât la pesedeu, că junele șăf, era vorba, să dea un spriț dă vin. Și vine după juma de oră scărpinându-se din cap până la ghere, da cu o dumă de să se rupă craca sub noi. Că cică junele de care am pomenit ș-o pus în aplicare un plan erect de plantare pă foncții, la o samă de inși și inse de mare valoare. Evident cu examene scrise și orale (da` nu băgăm pana în clei pentru orale). Că cică se mai aude câte un cârâit pe ici colea, (că mai este lichitori de afișuri care nu trec egzamenele), bașca că să uită cum să schimba derectorii ca șosetele lu` junele domnu` depotat, adecă se lasă cu bășici. Ș-acuma asta nu-i nemică, da` când o văzut pesedeii că o așpirantă stărnitoare de pofte politicoase o dat egzamen cu fluierături dupe balăzi, ca să face taberele mai vioaie, s-o crucit de râs. Acuma ne-am cujetat ș-am zis că e normal, dupe alejerile câștigate în unanimitate, dar nu întălegeam de ce să scarpină colegu`. L-am dus la felcer și ce să vez`? Pe supt pene era plin de paraziț`. Că cică să cheamă zabulicus arsenis. Cum dracu` s-o umplut, nu știe nime.

 

Nu trece mult și hop, că sună celularu`, că dacă nu vrem să ne procopsim la târgu lui neamț cu oarece foncție la premărie ca să nu ne plictisim pă cracă: Că zicea insul că pă cracă nu ieste computer și bate vântu`, bașca secretare cu chicioare nu-s s-aduce cafeli. Și mai zicea cum că că este oarece post fromoșel că tocma s-o eliberat unu` pă linie dă stricat la mațe cu vechiu rejim. Așta cu perciunii până la gumari o zis că-i de goange și s-apucă să vază de unde vine așa propuneri gheboase pentru nește onorabeli ca noi și băieț` valabili pe deasupra. Și să vez` cheștie! Că cică domnu` premare d-acolo are oarece ficați bleu dupe campania cu surle și șuturi rusăști și vede roș când să-ntâlnește cu rejimu` de dinaintea lui. Asta n-ar fi nemica, da` o făcut una gogonată, ș-o dat-o afară și pă nora lu` domnu` fost premare nea Dinu, dupe ce s-o jurat pă el că nu are nemica cu fameleonu` domniei sale. Așa că, să-i ferească Cel de sus pe nepoții, verii, mătușile și alte neamuri să se duce pe la premărie cu jalba, că pă față se aprobă până ce se iese pe ușă. Io zic că nu-i fromos pentru un distins, să se simtă roș la bucile obrajilor peste patru ani cân` n-o să mai fie unanimitate la 500 dă voturi.

 

La cejeu e bai mare. Conselerii îs fleașcă dă supărare pă șăfu` lor (dom` Culiță, să trăiț!) că o dă numai în extraordinare (e vorba dă ședințuri) pen`că de astea ordinare și plătite s-o săturat ca de mere pădurețe. Și zice ei la mijlocu` extraordinarei, că ar fi mai cușher să să transforme în ordinară, ca să aibe bani de-un kil dă roșii că-s săraci de nici umbră nu mai au. Acuma cumătru` cu perciuni nu înțălege cum e cu ordinarele și cu extra. Că zice el, bun, dacă ordinarele se plătește, extraordinarele e fete mari? Că tot onorabilii conseleri să adoarme pă ei și în ele. Și extraordinar, și ordinar. Na, acu rămâne să se vază care-s ordinari și care extraordinari, că umblă povești cum că că, iară să să schimbe majoritatea gheboasă în cejeu. Da` mai videm ce-o să zice șăfu`.

 

Articolul precedentConsilierii locali romașcani: “Volkswagen, meine liebe!”
Articolul următorCele mai frumoase poezii româneşti: Hora Unirii