0:00

Consilierii locali de Piatra Neamț și-au primit patalamaua, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul Dragoș Chitic și consilierii locali, cei votați pe liste de pietreni la alegerile din 5 iunie, au primit astăzi, 9 iunie, în cadru festiv, certificatele doveditoare ale mandatelor de primar și de consilieri, în prezența membrilor Biroului Electoral Municipal Piatra Neamț. „Domnule primar, doamnelor și domnilor, vă felicit pentru rezultatul obținut și vă urez ca, pe întreg mandatul, să vă dea bunul Dumnezeu înțelepciune și bună credință în toate hotărârile pe care le veți lua. Și să nu uitați că sunteți în slujba cetățenilor”, a spus judecătorul Valentina Baciu, președinta BEM Piatra Neamț, înainte de a le înmâna certificatele consilierilor votați de pietreni.

Noul Consiliu Local Piatra Neamț va fi format din nouă liberali, opt reprezentanți ai alianței PSD-UNPR și câte trei de la ALDE și PMP.

Conform listelor votate de pietreni, consilierii locali PNL care au primit astăzi certificatele sunt: Dragoș Chitic, Mihai Obreja, Vasile Popescu, Luminița Moscalu, Romel Bîrjoveanu, Paul Pintilie, Adrian Ciobanu, Marian Olariu și Constantin Teodorescu. De la alianța PSD-UNPR au primit certificate Liviu Harbuz, Luminița Vîrlan, Alexandru Juncu, Radu Secuiu, Cristian Mihalcea, Victor Marghidan, Alexandra Moisii și Maria Moroiu.

Cei trei consilieri de la ALDE cărora judecătoarea Valentina Baciu le-a înmânat certificatul doveditor sunt Cătălin Drăgușanu, Constantin Iacoban și Adrian Grigoraș, iar cei trei consilieri de pe lista PMP care au fost votați pe liste sunt: Laurențiu Dulamă, Bogdan Gavrilescu și Marius Ghineț.

Singurul absent de la ceremonia de astăzi a fost Laurențiu Dulamă, președintele PMP, care a anunțat încă de la începutul săptămânii că va pleca la București, pentru a fi prezent la Consiliul Național PMP, unde se vor analiza rezultatele alegerilor locale și se vor trasa linii de negociere în vederea alianțelor la nivel local.

Adevărata componență a Consiliului Local Piatra Neamț va fi aflată până pe 25 iunie, data limită pentru validarea consilierilor, timp în care o parte dintre cei prezenți astăzi în sala de consiliu pot anunța că nu doresc să ocupe funcția de consilier local.

(Andreea AMARIEI)

 

Articolul precedentNEAMŢ: Sute de absolvenți nu vor Bacalaureat!
Articolul următorConsilierii judeţeni, atac la primărie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.