0:00

Consilierii judeţeni, atac la primărie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConsilierii judeţeni, din mandatul 2012-2016, s-au întrunit joi, 9 iunie, în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean Neamţ din acest mandat.

La final de şedinţă, doi dintre actualii consilieri judeţeni, la capitolul Diverse, au profitat de momentul pentru cuvântul de adio şi au aruncat cu săgeţi către clădirea aflată la câţiva metri distanţă – Primăria Piatra Neamţ, nu înainte de a ne anunţa că ştiu că s-a încheiat campania electorală, dar că sunt anumite lucruri regretabile. „Constat, cu regret, că, la nivelul Primăriei Piatra Neamţ nu se ţine cont de un proiect aprobat de noi, în Consiliul Judeţean, în urmă cu două luni. Este vorba despre un proiect privind colaborarea cu Fundaţia HCC pentru construirea a trei case rezidenţiale destinate tinerilor din centrele «Elena Doamna» şi «Ion Creangă». Primăria trebuia să pună la dispoziţie terenurile, pe care fundaţia HCC ar urma să construiască cele trei case, în valoare de 700.000 de euro, sumă ce reprezintă o donaţie pentru judeţul Neamţ. Din păcate, primăria nu a pus nici acum la dispoziţie acele terenuri, iar casele trebuiau ridicate până în luna în noiembrie”, a spus consilierul judeţean Dan Vasile Constantin.

Deşi PSD, partid din care Dan Vasile Constantin face parte şi pe listele căruia se regăseşte şi în noua formulă a Consiliului Judeţean Neamţ, are majoritatea în CJ Neamţ datorită voturilor nemţenilor şi a pietrenilor, consilierul a anunţat că nu va mai vota nici un proiect privind alocarea de fonduri către municipiul Piatra Neamţ, deoarece este dezamăgit de nerealizarea proiectului cu Fundaţia HCC.

Colegul liberal, Cristian Tapalagă, n-a ezitat, ca de obicei, să-l sancţioneze: „Nu mi se pare normal ca un consilier în funcţie să ameninţe că nu va vota nici un proiect pentru municipiul Piatra Neamţ. Cetăţenii nu au voie să sufere din cauza vanităţii unei persoane sau a unui declic. Noi suntem aici datorită votului lor”.

Abia la final de şedinţă, după ce i s-a atras încă o dată atenţia că pietrenii au avut un cuvânt greu de spus pentru succesul PSD-ului de la aceste alegeri, Dan Vasile Constantin s-a răzgândit, dar doar pe jumătate: „Abia când acest proiect se va concretiza, îmi voi revizui atitudinea legată de aprobarea proiectelor pentru finanţarea municipiului”.

După discursul plictisitor şi lung al consilierului Neculai Puşcaşu, discurs în stilu-i caracteristic, Costache Lupu a îndrăznit să atace şi el un subiect tot cu atac la municipalitate.

*Costache Lupu îşi îndreaptă privirea „foarte penetrantă” tot către Primărie

Costache Lupu a început cu umoru-i caracteristic, dar a continuat pe un ton mai mult decât serios: „După discursul colegului meu, cred că alegătorii au mai rămas să le mulţumim. Este pentru prima şi cred pentru ultima dată pentru mine când am făcut parte din forul judeţean. Şi, de această dată, trebuie să-l aprob pe Dan Vasile Constantin. Mă îndrept şi eu cu privirea foarte penetrantă către Consiliul Local şi Primăria Piatra Neamţ. Vreau ca noul consiliu local să îndrepte greşelile din prezent”.

Greşelile au legătură cu faptul că terenul pe care este amplasată baza hipică din Piatra Neamţ. Costache Lupu a spus că a câştigat procesul şi că acum aşteaptă ca primarul Dragoş Chitic să-şi respecte cuvântul dat şi să treacă, prin Hotărâre de Consiliu Local, terenul înapoi în proprietatea municipiului. „Până acum nu l-am deranjat pentru că a fost în campanie electorală, dar de acum cer şi ajutorul Consiliului Judeţean pentru rezolvarea acestei probleme”, a încheiat Costache Lupu.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentConsilierii locali de Piatra Neamț și-au primit patalamaua
Articolul următorPregătiri pentru meciurile Naționalei României
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.