Într-un acord demn de o cauză mai bună, Consiliul Local Piatra Neamț a adoptat, ieri, 25 mai, hotărârile care au bătut în cuie veniturile și cheltuielile pe 2017 ale societăților la care municipiul e acționar unic sau majoritar. S-a mers cu unanimitate în cazul banilor de la Salubritas, firma care se ocupă de maidanezi, salubritate și DDD-uri (dezinsecție, dezinfecție și deratizare) prin Piatra.

La Locativ Serv, unanimitatea n-a mai funcționat, lucru care n-a mirat pe nimeni, dar asta nu a impietat asupra proiectului. Nimeni n-a făcut vreo intervenție sau vreun amendament, liberalii s-au abținut de la vot, dar majoritatea a susținut votul pozitiv al PSD, așa că proiectul a fost adoptat.

În privința bugetului societății Perla Invest, aflată în tristă insolvență, înainte de vot, consilierul liberal Mihai Obreja și-a informat colegii că, “în 2016, societatea a ieşit pe plus“. “Banii s-au cheltuit doar pe salarii şi servicii, nu au existat fonduri pentru protocol şi publicitate. Salariaţii au cele mai mici salarii“. Tot Mihai Obreja, care este și în AGA la Perla Invest, a subliniat că nu se mai asigură gratuitate la transportul cu telegondola, iar “încasările din bilete au ajuns la 2,041 milioane de lei“, de aici și plusul pe care a ajuns firma.

Colac peste detaliile economice ale consilierului PNL, colegul său de la ALDE, Cătălin Misăilă, a solicitat, oficial, ca, la fiecare “3 luni, societatea să prezinte o situaţie financiară“.

Cu asigurarea lui Mihai Obreja, că “se va face“, numai să fie aprobat bugetul, să nu se ajungă la scenariul sumbru al falimentului.

Explicațiile dlui. Obreja i-au convins pe consilieri și, din nou, unanimitate pentru bugetul Perlei.

bani 02Prin urmare, în acest an, Salubritas dispune de un buget care se ridică la venituri de 3,527 milioane de lei (mai mici ca anul trecut, pentru că firma a pierdut contractul cu Primăria Bicaz și nici nu se mai ocupă cu “activități specifice sezonului rece”), cheltuieli însumând 3,498 milioane de lei (tot în scădere față de 2016, pentru că s-a redus activitatea), niște creanțe de vreo 58.200 lei și un profit preconizat la 28.660 lei.

Locativ Serv și-a propus anul acesta venituri de 3,536 milioane, cheltuieli de 3,518 milioane și un profit brut de 17.670 lei. Dat fiind specificul activității și “antecedentele” din 2015 și 2016, sunt mari șanse să atingă acest target, fiindcă gradul de realizare a veniturilor totale a fost 100% acum doi ani și 98,13% anul trecut.

Perla Invest și-a propus venituri totale de 2,821 milioane (mai mult ca anul trecut, pentru că preconizează creșterea încasărilor de la telegondolă și din închirieri), cheltuieli de 2,805 milioane, dar înregistrează și 2,651 milioane plăți restante și 620.000 de lei creanțe.
(Dana OSTAHIE, Gianina BUFTEA)

Articolul precedentO femeie a leșinat la volan, mașina a ajuns într-un parapet
Articolul următorZiua Europeană a Parcurilor la poalele Masivului Ceahlău
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.