Concursul pentru șefia Secției Obstetrică-Ginecologie a fost contestat, ieri, de dr. Alina Denciu, contracandidata dr. Georgeta Vintea, câștigătoarea concursului, cu câteva minute înainte de închiderea programului. Contactat telefonic, managerul Spitalului Județean Neamț, dr. Ioan Lazăr, a confirmat existența contestației și a precizat că aceasta va fi pusă în discuție astăzi.

Contactată telefonic, dr. Alina Denciu ne-a declarat, scurt: „Nu vreau să dau nicio declarație. Absolut nimic. Pentru orice detalii, contactați-l, vă rog, pe purtătorul de cuvânt”.

Purtător de cuvânt este dr. Alexandru Juncu, membru al comisiei de examen. Doamna doctor Georgeta Vintea nu a răspuns apelului nostru telefonic. Medicul Georgeta Vintea își depășise contracandidata cu numai 8 puncte – 295,50, față de 287,02, cât a obținut dr. Denciu. La proba interviului, dr. Alina Denciu a obținut maximum de puncte – 100, în timp ce dr. Vintea a fost cotată cu 79.

Departajarea s-a făcut la activitatea științifică și profesională – 28 de puncte dr. Denciu și 48 dr. Vintea, dar și la proba scrisă, unde Georgeta Vintea a obținut 85,90 puncte, în timp ce Alina Denciu a fost cotată doar cu 71,82 puncte. Ultima probă – cea clinică – desfășurată miercuri, a adus un rezultat de 87,20 puncte pentru Alina Denciu, Georgeta Vintea obținând 82,60 puncte. (Z.C.H.)

Articolul precedentAlertă de beta hemolitic la Şcoala 10
Articolul următorDeputat Marian Enache: “Combaterea şomajului în rândul tinerilor”