0:00

Comunicat de presă ISJ Neamț privind activitatea școlară pe durata desfășurării Grevei de avertisment  din data de 17.05.2023, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUrmare notificării FSLI România, cu privire la declanșarea, în data de 17.05.2023, a Grevei de avertisment în instituțiile și unitățile de învățământ,  unde sunt membri de sindicat ai FSLI, în intervalul orar 11,00-13,00, Inspectoratul Școlar Județean Neamț a transmis, prin adresa nr. 6383/16.05.2023, tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Neamț, o serie de recomandări care vizează:

  • Supravegherea și siguranța elevilor în acest interval orar;
  • Obligativitatea aplicării art. 15 din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, 2023, aprobată prin OMENCS nr. 3051 din 12.01.2016, care prevede ”EN se desfășoară conform calendarului aprobat, în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învățământ” și desfăsurarea probei de Matematică de la clasa a IV-a, conform calendarului aprobat prin OME nr.5359/2022;
  • Informarea părinților cu privire la declanșarea grevei, precum și măsurile care vor fi aplicate de fiecare unitate de învățământ în parte.

Prin intermediul acestui comunicat de presă, Inspectoratul Școlar Județean Neamț dorește să asigure părinții și partenerii educaționali că există o preocupare majoră privind siguranța elevilor în spațiul școlar, pentru respectarea calendarului în ceea ce priveste desfășurarea Evaluării Naționale la finalul claselor a II-a,  a IV-a și a VI-a- 2023, precum și a tuturor celorlalte examene prevăzute in calendarul școlar.

Comunicat de presă ISJ Neamț

Articolul precedentGreva generală în învățământ ar putea începe în mai puțin de o săptămână
Articolul următorTragica moarte a unui tânăr biciclist
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.