0:00

Comunicat de presă. Eugen Țapu-Nazare (PNL Neamț): „PNL se opune taxei de 1%”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPartidul Național Liberal se opune categoric introducerii unei noi taxe, de 1%, pentru companiile care realizează profituri mai mari de 100 de milioane de euro și va încerca să-și impună punctul de vedere în Coaliția de guvernare. O asemenea măsură ar periclita, în mod direct, o mare parte din sutele de mii de locuri de muncă, de la cele 330 de companii care vor fi direct afectate. Pe termen mediu și lung, asemenea decizii ar putea scădea volumul investițiilor străine, pe fondul lipsei de predictibilitate și respectare a angajamentelor economice. Descurajarea investițiilor, prin introducerea de noi taxe, ar scădea și contribuțiile la bugetul de stat, lucru ce face imposibile majorări viitoare de pensii și salarii.

Nu în ultimul rând, în perioada pandemică, economia României s-a sprijinit pe aceste companii, care și-au plătit la timp, uneori chiar în avans, taxele și impozitele, iar suprataxarea acestora ar fi o dovadă de neseriozitate din partea statului român.

Politica fiscală a PNL este axată pe un nivel de taxe suportabil, concomitent cu luarea unor măsuri sustenabile de creștere a gradului de colectare, iar Ministerul de Finanțe are obligația să implementeze aceste măsuri.

O decizie în acest sens va fi luată în interiorul Coaliției de către președinții PNL, PSD, UDMR și de premierul Nicolae Ciucă, dar PNL merge la consultări cu mesajul ferm de renunțare la introducerea acestei taxe.

Eugen Țapu-Nazare

Chestor al Senatului României

Articolul precedentActualizare – De negăsit: O fată plecată de acasă acum jumătate de an și un băiat dat dispărut
Articolul următorSe pregătește o lege a certificatului verde obligatoriu la serviciu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.