Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a afirmat astăzi, 8 decembrie, că este în lucru o lege pentru certificat verde obligatoriu la serviciu, în anumite condiții. „Sper ca legea privind certificatul covid să fie aprobată în această lună. Proiectul inițial era extrem de limitat din punct de vedere al aplicabilității”, a declarat dr. Alexandru Rafila, într-o conferință de presă. Documentul va fi necesar în instituții publice, cât și în mediul privat, atunci când crește numărul de cazuri Covid, iar incidența națională este peste 1 la mie. Proiectul legii Covid este elaborat de specialiști de la Institutul Național de Sănătate Publică și din cadrul Parlamentului, a mai spus ministrul Sănătății.

Acest document, ce va fi intitulat Stop Covid, conține aceleași informații de bază – vaccinare, trecerea prin boală sau test negativ și va fi obligatoriu atunci când crește numărul de infectări timp de 3 săptămâni, potrivit surselor g4media.

Se dorește ca pe o perioadă de maxim 60 de zile de la aplicarea legii Stop Covid să se asigure gratuit testele. Vor fi valabile aceleași tip de teste ca și până acum: rapide antigenice și RT-PCR.

C.I.

Articolul precedentComunicat de presă. Eugen Țapu-Nazare (PNL Neamț): „PNL se opune taxei de 1%”
Articolul următorVIDEO. FOTO. Tragedie la Cristeşti: Femeie decedată în incendiul care i-a distrus casa