Social-democrații continuă să acționeze în detrimentul cetățenilor. După ce au demis prin moțiune de cenzură unul dintre cele mai bune Guverne pe care le-a avut România, acum refuză să participe la actul democratic, pe care, culmea, tot ei l-au declanșat. Din păcate, majoritatea nocivă PSD din Parlament blochează măsurile și reformele cerute și așteptate de majoritatea românilor, care au fost luate de PNL.

De aceea singura soluție o reprezintă alegerile anticipate, care să ofere șansa românilor de a alege un Parlament legitim, care să le apere și să le respecte interesele, nu pe cele ale grupurilor de interese susținute de PSD sau din interiorul PSD.

Prin acest blocaj și boicot practicat inclusiv de parlamentarii PSD din Neamț se împiedică, indirect, și dezvoltarea zonei Moldovei. Cum se poate merge mai departe cu proiectele începute dacă PSD boicotează în continuare și menține starea de incertitudine?

Boicotul PSD dovedește odată în plus necesitatea alegerilor anticipate – acești indivizi refuză să-și reprezinte proprii alegători.

Mai mult chiar vă ofer o serie de exemple de lucruri bune realizate de PNL, distruse de PSD în Parlament și care demonstrează de ce alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție pentru ca România să revină pe drumul cel bun:

  1. PNL s-a luptat să reintroducă alegerea primarilor în două tururi, PSD a blocat prin depunerea moțiunii de cenzură, iar acum nu se prezintă la votul pe care tot cei de la PSD l-au determinat prin trecerea moțiunii de cenzură. Deci unde este logica aici? Mai mult chiar, PSD refuză dreptul românilor de a avea primari aleși cu mai multă reprezentativitate și face orice pentru a împiedica PNL în Parlament și în afara lui.
  2. PNL a scăpat țara de OUG 114, una dintre cele mai nocive ordonanțe de urgență din istoria democratică a României, cu efecte nocive asupra firmelor românești, asupra antreprenorilor români și asupra românilor în general. Efectul OUG 114 a fost creșterea veniturilor demnitarilor și supra-taxarea românilor și a mediului privat. PNL a eliminat prevederile din OUG 114 prin angajarea răspunderii și prin OUG 1/2020, care însă a fost respinsă de majoritatea PSD de la Senat.

Ce lucruri nocive pentru români am încercat să eliminăm, dar social-democrații se opun?

Plafonarea punctului de amendă la valoarea stabilită în 2019, adică la 145 de lei.

Înghețarea salariilor demnitarilor! Prin OUG 1/2020 PNL a înghețat pentru anul 2020 salariile și indemnizațiile demnitarilor pentru că am considerat că acestea sunt îndeajuns de mari, raportat la nivelul de trai al românilor și la economia românească, dar prin decizia PSD de la Senat această măsură s-ar putea să nu mai poată fi pusă în aplicare.

PNL a eliminat suprataxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a adus facturi mai mari pentru români. Însă PSD nu este însă interesat ca românii să plătească mai puțin pentru încălzire, pentru energia electrică și pentru gazele naturale, așa că au votat în Parlament împotriva OUG 1/2020.

PNL a încetat detașările din privat în zona publică, fără concurs, pentru că la mijloc e vorba de salarii de sute de milioane, însă majoritatea toxică PSD din Parlament s-a opus.

Și nu în ultimul rând PNL S-A ASIGURAT CĂ DIASPORA POATE VOTA CA LA PREZIDENȚIALE, dar, așa cum ne-au obișnuit social-democrați încearcă, cu disperare, să blocheze votul Diasporei. Prin OUG pentru organizarea alegerilor anticipate, PNL a crescut la 3 zile perioada de vot în afara țării, exact ca la prezidențiale și a dublat numărul de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor din afară. Însă PSD a votat, la Senat, împotriva Diasporei. Parlamentarii lui Dragnea au dat în Senat un vot împotriva OUG pentru anticipate.

Cu toate aceste piedici Guvernul PNL continuă să-și facă treaba, chiar cu puteri limitate.

Alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție pentru a pune capăt practicilor antidemocratice ale majorității PSD din Parlament.

Atât eu, dar și colegii parlamentari PNL, nu avem niciun fel de rezerve față de anticipate, pentru că înțelegem miza majoră pe care acestea o au pentru viitorul României, pentru viitorul Moldovei.

Mugur Cozmanciuc Deputat – Președintele PNL Neamț

Articolul precedentInspectoratul Școlar Neamț a decis câte ore poate să predea un director și un inspector
Articolul următorPiatra-Neamţ participă la Târgul de Turism al României 2020
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.