Directorii de școli și inspectorii nu-și vor mai putea aloca ore de predare la discreție, din anul școlar următor. În ultima ședință, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Neamț a decis că profesorii cu funcții pot să predea maxim 2 ore în regim de plată cu ora. Decizia vine să clarifice situațiile în care directorii și inspectorii școlari își luau mai multe ore la clasă și nu mai aveau timp să se achite de atribuțiile funcțiilor. Inspectorul general școlar Mihai Obreja a declarat în emisiunea „Cafeaua de dimineață” de pe mesagerulneamț.ro că dorește ca prin această decizie să dea ocazia colegilor săi să se împartă echilibrat între activități.

Școlile au trimis proiectele cu încadrarea în norme pentru a fi aprobate de Inspectoratul Școlar Neamț. Directorii au fost chemați la o ședință, în ziua de 19 februarie, când au fost atenționați de conducerea inspectoratului că normele de predare propuse de fiecare trebuie să corespundă situației reale din școală, inclusiv financiare. (C.I.)

Articolul precedentO femeie din Roman a murit de gripă
Articolul următorCOMUNICAT DE PRESĂ Alegerile anticipate sunt soluția pentru viitorul dezvoltării regiunii Moldovei!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

3 COMENTARII

  1. Directorii sunt cei care manevrează după bunul plac tot ceea ce se plătește suplimentar, in afără de norma obligatorie didactică.
    În cel puțin jumatate din cazuri acești STĂPÂNI, nu reușesc să isi faca nici jumătate din orele pe care le au suplimentare, elevilor fiindu-le dor să îi mai vadă pe la clasa.
    Cauza e simpla si la obiect, o spun chiar dansii: ” Avem concurs! Nimeni nu are ce să ne facă ”
    Așa ca „sarmanii” isi pot vedea linistiti de TREBURI, fiindcă domnul general e nestiutor în ale PARVENIRII, pardon MUNCII CINSTITE !

Comments are closed.