bazar 02

* Aurelia Siomionică: comercianții vor rămâne în sediul vechi de sărbători

Deși ultimul termen prin care Compania Municipală Urban, anunța mutarea bazarului era 1 noiembrie, sediul de la 1 Mai nu-și primește “locatarii” anul acesta. Decizia a fost comunicată chiar de Aurelia Simionică, viceprimarul municipiului Piatra Neamț: “Am discutat recent cu comercianții din Bazar și am hotărât ca mutarea în noua locație de pe Strada Muncii să se facă peste câteva luni. Ei au cerut o păsuire, iar noi am fost de acord, mai ales acum, în prag de sărbători. Cel mai probabil, mutarea efectivă o să se producă după data de 1 ianuarie 2014.

Comercianții din Bazar se bucură totuși că mutarea se mai amână și au speranța că vor îngrășa porcul în ajun: “Dacă vin sărbătorile mai avem și noi ocazia să mai vindem o pilotă, o jucărie de copii, o pereche de blugi. Lumea e mai darnică în perioada asta, plus că oamenii ne știu. Atât pe noi, pe vânzători, cât și locația. Mi-e groază de ziua în care o să fim obligați să ne mutăm la 1 Mai. Eu nici nu vreau să aud de așa ceva. Mie mi-au și zis clienții că dacă ne mută acolo, n-o să mai vină să cumpere de la noi, ne-a declarat Cristina, una dintre vânzătoarele cu ștate vechi din Bazar.

Am fost să vedem și care e atmosfera la noul amplasament de pe strada Muncii. Locul, deși curățat și reamenajat, era pustiu. Am găsit lacăt pe ușă și nici urmă de muncitor. Bannerul care anunță că acolo va fi noul Bazar stătea în schimb, la loc de cinste, deja amplasat. Spațiul de pe Strada Muncii are 13 căsuțe, un grup sanitar exterior și 16 locuri de parcare. În ce măsură vor fi toate acestea și suficiente pentru viitorul flux de clienți rămâne de văzut.

În orice caz, problema mutării Bazarului a fost arhidezbătută atât în şedinţele de Consiliu Local al municipiului Piatra-Neamț, cât și în rândul oamenilor obișnuiți. Proiectul asupra căruia s-a căzut de acord prevede mutarea titularilor care-au încheiat contracte de închiriere în Bazar în complexul Forum Center Mall de la Piaţa Centrală dar şi pe strada Muncii, în funcţie de marfa de care dispun, pe motiv că actualul spaţiu nu mai prezintă siguranţă. Primăria Piatra-Neamţ şi-a luat angajamentul că va suporta costurile utilităţilor, indiferent de locaţia aleasă.

Ioana HAGI-STAN