petru rares deschidereDupă neînțelegerile de tot felul, apărute în „comunitatea” de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț, în special legate de managementul instituției, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț s-au hotărât, în sfârșit, să facă verificări. O echipă, coordonată de prof. Elena Laiu, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț, va merge la ”Rareș” vineri, 6 noiembrie, pentru a face anchetă. Dacă, în urmă cu aproximativ două săptămâni, echipa de control avea, așa cum spune inspectorul școlar general Viorel Stan, 2 membri (inspectoarea Camelia Neța și inspectorul Ilie Țedli), între timp aceasta s-a „îmbogățit” cu încă un inspector, prof. Elena Preda. Generalul Viorel Stan a explicat motivul pentru care s-a modificat componenței echipei: principiul echității.

„Am hotărât că trebuie să fie trei, pentru a fi un «vot» imparțial. Nu puteam să trimitem doar doi inspectori. Doamna Laiu este coordonator și nu este nevoie ca ea să meargă acolo”.

Mai mult, șeful IȘJ Neamț s-a arătat deranjat de faptul că informațiile, care ar fi trebuit să rămână în bucătăria internă a ”Rareșului”, au apărut și în presă.

„Nu agreez această formă de rezolvare a lucrurilor prin intermediul presei”, a spus Stan.

Invocând principiul transparenței, promovat chiar de reprezentanții inspectoratului, cel puțin declarativ, vom încerca să vă prezentăm și rezultatele anchetei, așa cum vor fi ele formulate de comisie. Asta dacă este suficientă transparență. (M. TEODOROF)

Detalii despre problemele de la Petru Rareş – AICI şi AICI.

Articolul precedentMedicul Filip Onoriu găsit mort în pădure! Era dispărut de la finele lunii octombrie!
Articolul următorPoliţiştii ieşeni donează sânge pentru răniţii din Bucureşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.