reclama autocenter

olaru girov

• a constatat că primarul Vasile Olaru a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală

• ANI are indicii și în privința unui abuz în serviciu

• Vasile Olaru spune că dosarul e de prin 2011 și are termen în noiembrie la Curtea Supremă

După toate câte se derulează prin administrația locală Girov – primar, viceprimar, fost viceprimar, viitor viceprimar, fostul actual și viitor, plus un secretar de comună -, Agenția Națională de Integritate vine să pună colacul peste pupăză și semnalează în dreptul primarului Vasile Olaru niște încălcări de legi privind conflictul de interese și abuz în serviciu. Într-un comunicat de presă emis ieri, 24 iulie, ANI anunță că

”OLARU VASILE a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de Primar al Comunei Girov, Jud. Neamţ, a semnat o serie de contracte, acte adiţionale, documente de plată, încheiate cu S.C. GABIANCOM S.R.L (societate în cadrul căreia soţia acestuia a deţinut calitatea de asociat, precum şi funcția de administrator) și S.C. AGRICOLA BIOSERE S.R.L. (societate în cadrul căreia fiica acestuia a deţinut calitatea de asociat).

Astfel, OLARU VASILE a încălcat atât dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, cât și dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora «Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă».

Agenția Națională de Integritate a mai constatat, în cazul lui OLARU VASILE, indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice (art. 132 din Legea nr. 78/2000 și art. 248 din Codul Penal al României)”.

Pe baza acestor constatări, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, ca să verifice dacă primarul a săvârșit infracțiunile. În paralel, menționează că Vasile Olaru a fost informat că a făcut/face obiectul unei evaluări a integrității și că acesta ar fi depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în apărarea sa.

Pentru ziarul nostru, primarul Vasile Olaru declară că dosarul e unul vechi, ajuns la Curtea Supremă:

”În SC Agricola Biosere SRL, administrată de domnul Florin Sarion, a avut-o și pe fiica mea ca acționar, alături de încă cineva. După ce administratorul Florin Sarion le-a exclus, el a devenit acționar unic. Din câte știu, la data când era și fiica mea acționar, societatea nu a produs nimic. Eu nu sunt implicat și nu am făcut niciun favor acestei societăți. În privința SC Gabiancom SRL, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bacău, unde am fost sanționat cu suspendarea tuturor accesoriilor și am primit 5 luni, fără executare. În această situație, am dreptul la funcție. Am făcut recurs la Înalta Curte de Justiție, iar termenul este pe data de 21 noiembrie 2013. ANI nu știa că dosarul a fost în cercetare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, mai clar, nu știa nimic despre platforma veche. Dosarul vine din anul 2011, datorită unei reclamații făcute de trei consilieri locali. Vreau să văd ce spune Înalta Curte de Justiție și mă voi supune în totalitate. Repet, acest dosar este vechi, s-a judecat, dar nu are hotărâre definitivă”, a declarat primarul Vasile Olaru. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentEști beat? Ai întâietate la Urgențe!
Articolul următorCine şi de ce l-a ucis pe Nicolae Labiş (III)