reclama autocenter

Lincoln

Doi dintre preşedinţii americani, Lincoln şi Kennedy, care au condus SUA la diferenţă de un secol unul de celălalt, au avut date biografice care uimesc pe toată lumea.

* Abraham Lincoln  a fost ales în Congresul SUA în 1846. John F. Kennedy a fost ales în Congresul USA în 1946

* Primul a fost ales preşedinte al USA în 1860, al doilea ales preşedinte al SUA în 1960.

* Amândoi au fost deosebit de interesaţi de îmbunătăţirea drepturilor civile. Soţiile ambilor au pierdut câte un copil în timp ce stăteau la Casa Albă. Amândoi preşedinţii au fost asasinati într-o zi de vineri. Amândoi preşedinţii au fost împuşcati în cap

* Numele de familie al secretarei lui Lincoln era Kennedy. Numele de familie al secretarei lui Kennedy era Lincoln.

* Amândoi au fost asasinaţi de sudişti şi amândoi au fost inlocuiţi de către alţi sudişti, dar cu acelaşi nume de familie: Johnson. Andrew Johnson, care l-a înlocuit pe Lincoln, s-a născut în 1808. Lyndon Johnson, care l-a înlocuit pe Kennedy, s-a născut în 1908.

* John Wilkes Booth, asasinul lui Lincoln, s-a născut în 1839. Lee Harvey Oswald, asasinul lui Kennedy, s-a născut în 1939 Ambii asasini foloseau şi erau cunoscuţi după cele trei nume, fapt destul de puţin frecvent în cultura nord-americană. Suma literelor celor două nume dau acelasi rezultat: 15.

* Lincoln a fost împuşcat într-un teatru numit “Ford”. Kennedy a fost împuşcat într-un automobil “Lincoln”, fabricat de către compania “Ford”.

* Booth şi Oswald au fost amândoi, la rândul lor, asasinaţi înainte de a fi judecaţi.

* Cu o săptămână înainte să fie asasinat, Lincoln fusese în localitatea Monroe, statul Maryland, iar cu o săptămână înainte să fie asasinat şi el, Kennedy fusese cu Marylin Monroe.

Articolul precedentUltimele asfaltări înainte de venirea iernii
Articolul următorCărţi în pregătire: Aurel Dumitraşcu / Scrisori către T. (VII)