Lincoln

Doi dintre preşedinţii americani, Lincoln şi Kennedy, care au condus SUA la diferenţă de un secol unul de celălalt, au avut date biografice care uimesc pe toată lumea.

* Abraham Lincoln  a fost ales în Congresul SUA în 1846. John F. Kennedy a fost ales în Congresul USA în 1946

* Primul a fost ales preşedinte al USA în 1860, al doilea ales preşedinte al SUA în 1960.

* Amândoi au fost deosebit de interesaţi de îmbunătăţirea drepturilor civile. Soţiile ambilor au pierdut câte un copil în timp ce stăteau la Casa Albă. Amândoi preşedinţii au fost asasinati într-o zi de vineri. Amândoi preşedinţii au fost împuşcati în cap

* Numele de familie al secretarei lui Lincoln era Kennedy. Numele de familie al secretarei lui Kennedy era Lincoln.

* Amândoi au fost asasinaţi de sudişti şi amândoi au fost inlocuiţi de către alţi sudişti, dar cu acelaşi nume de familie: Johnson. Andrew Johnson, care l-a înlocuit pe Lincoln, s-a născut în 1808. Lyndon Johnson, care l-a înlocuit pe Kennedy, s-a născut în 1908.

* John Wilkes Booth, asasinul lui Lincoln, s-a născut în 1839. Lee Harvey Oswald, asasinul lui Kennedy, s-a născut în 1939 Ambii asasini foloseau şi erau cunoscuţi după cele trei nume, fapt destul de puţin frecvent în cultura nord-americană. Suma literelor celor două nume dau acelasi rezultat: 15.

* Lincoln a fost împuşcat într-un teatru numit “Ford”. Kennedy a fost împuşcat într-un automobil “Lincoln”, fabricat de către compania “Ford”.

* Booth şi Oswald au fost amândoi, la rândul lor, asasinaţi înainte de a fi judecaţi.

* Cu o săptămână înainte să fie asasinat, Lincoln fusese în localitatea Monroe, statul Maryland, iar cu o săptămână înainte să fie asasinat şi el, Kennedy fusese cu Marylin Monroe.