ANM a actualizat, cu puțin timp în urmă, avertizările meteo pentru regiunea Moldovei. Astfel, până la ora 15, județele Vrancea, Bacău, Vaslui, Iași și Neamț se vor afla sub Cod galben, iar județul Galați, sub Cod portocaliu. Fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, respectiv viscol, ninsori abundente și vizibilitate scăzută, pentru zonele vizate de Cod portocaliu.

Codul galben se extinde în Moldova!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50-60 km/h și temporar 65-70 km/h, viscolind și local troienind zăpada, cu diminuarea vizibilității.

De asemenea, pentru intervalul 15-20, ANM a emis o nouă avertizare Cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată și vreme deosebit de rece.
Astfel, în jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45-55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte.

Codul galben se extinde în Moldova!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig. În cursul nopții de vineri spre sâmbăta (23/24 martie) în estul și în sud-estul țării, vor mai fi intensificări ale vântului, cu 35-45 km/h, spulberând zăpada depusă.

Articolul precedentTichete de vacanță pentru tot personalul din Învățământ!
Articolul următor100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România la Muzeul de Istorie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.