0:00

Tot personalul din Învățământ primește vouchere de vacanță, începând cu luna aprilie. Gabriel Ploscă, liderul Sindicatului Învățământ Neamț și vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ s-a întors de la București cu aceste vești bune. ”Am analizat la ședința Biroului Operativ și Colegiul Național al liderilor organizațiilor județene ceea ce se întâmplă cu legea 153, a salarizării unitare. Dincolo de inechitățile care sunt create de această lege, am discutat cu factorii de decizie din Ministerul Educației Naționale metodologia de acordare a voucherelor de vacanță. În acest moment, s-a stabilit ca aceste vouchere să se acorde pentru tot personalul din Învățământ. Valoarea unui voucher este 1.450 lei, impozabili. Acestea se acordă începând cu luna aprilie și până în luna decembrie 2018”, a declarat Gabriel Ploscă.

Potrivit acestuia, în acordarea tichetelor de vacanță se va ține cont de normă. Cei care au fracțiuni de normă le vor primi proporțional, cei care au normă întreagă, dar din mai multe unități școlare, le vor primi de la unitatea de bază. ”În cazul în care nu se poate identifica o unitate școlară de bază, atunci se poate manifesta opțiunea printr-o cerere în care menționează unitatea școlară. Mai sunt de pus la punct câteva aspecte, dar sperăm ca ceea ce s-a obținut până acum să se și concretizeze”, a adăugat Gabriel Ploscă.

Toate cele obținute și ce va mai fi stabilit în cadrul comisiei de dialog social se vor înscrie într-un ordin care reglementează acordarea voucherelor de vacanță în Educație. Este una din compensațiile obținute de sindicate în negocierile cu guvernul, dar, potrivit liderului FSLI Neamț, discuțiile continuă, pentru găsirea unor variante acceptabile privind locul Învățământului mai sus de ultima poziție în grila de salarizare. (C.I.)

Articolul precedentACTUALIZARE Semne de întrebare la 3 săptămâni după decesul unui copil transferat la Iași
Articolul următorCodul galben se extinde în Moldova!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.