pietricica turism

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț s-a situat, anul trecut, pe locul al 4-lea pe țară în ceea ce privește prevenirea și combaterea delictelor silvice. Efectivele de ordine publică au acţionat, atât individual, cât şi în cooperare cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Neamţ şi I.T.R.S.V. pe linia combaterii infracționalității silvice.

În urma verificărilor, au fost constatate 413 infracţiuni la regimul silvic (n.r. – mai multe cu 133 faţă de anul 2012), au fost aplicate 775 contravenţii (n.r. – cu 63 mai multe față de anul trecut) şi s-a confiscat cantitatea de 1911 mc material lemnos. La nivelul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au fost constatate 291 infracţiuni pentru care a fost începută urmărirea penală.

Cele mai multe activități au fost desfășurate în dosarul penal privind comiterea a 184 de infracțiuni, în care mai mulţi agenţi economici având ca obiect principal de activitate exploatarea, debitarea şi comercializarea de material lemnos din judeţele Neamţ, Suceava, Mureş şi Iaşi, s-au constituit într-o grupare infracţională organizată cu scopul de a procura, trafica şi utiliza documente cu regim special de natură fiscală şi silvică. Dosarul a fost declinat D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ pentru continuarea cercetărilor. (M.T.)