Știre actualizată. Cod roșu de vijelie în Neamț, Iași și Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: O persoană a fost rănită în Roman după ce o bucată de acoperiș a fost luată de vânt și a lovit bărbatul, dar și două autoturisme, informează ISU Neamț.

Mai mulți copaci au căzut peste firele electrice în comunele Oniceni și Icușești. Forțe și mijloace de intervenție de la SVSU, Detașamentul de pompieri Roman și Delgaz Grid intervin pentru îndepărtarea lor.

În Roman se mai intervine pe Bulevardul Republicii pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil li pe strada Ștefan cel Mare pentru îndepărtarea unei crengi căzute peste un autoturism, informează ISU Neamț.

FOTO: ISU NEAMȚ

Știre inițială: Administrația Națională de Meteorologie a emis în această seară, 6 august, o avertizare cod roșu pentru mai multe localități din județele Neamț, Iași și Vaslui.

Se vor semnala: vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, grindină de dimensiuni medii și posibil mari, local averse torențiale care vor acumula peste 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice”, menționează comunicatul ANM.

Sunt vizate localitățile:

  • Județul Neamţ: Săbăoani, Tămășeni, Horia, Doljești, Ion Creangă, Sagna, Icușești, Valea Ursului, Bozieni, Stănița, Gâdinți, Boghicea, Pâncești, Bira, Poienari;
  • Județul Iaşi: Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Țibănești, Lețcani, Țibana, Voinești, Erbiceni, Bălțați, Dagâța, Dumești, Strunga, Ion Neculce, Mironeasa, Sinești, Mogoșești, Butea, Popești, Lungani, Oțeleni, Brăești, Rachițeni, Horlești, Tansa, Alexandru I. Cuza, Șcheia, Heleșteni, Ipatele, Mădârjac, Dragușeni;
  • Județul Vaslui: Băcești, Dumești, Rebricea, Todirești;

Avertizarea meteo este valabilă până a ora 20.30.

A fost dat și un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonele afectate.

Z.C.

Articolul precedentFOTO. Festivalul de Folclor Ceahlăul în noul amfiteatru din Târgu Neamț
Articolul următorSesiunea de toamnă a bacalaureatului începe cu echivalarea competențelor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.