0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de vijelii şi averse torenţiale pentru judeţele Regiunii Nord-Est. Avertizările sunt valabile în intervalul 6 iulie, ora 10:30-7 iulie, ora 12:00.

Avertizate cu COD PORTOCALIU sunt judeţele Bacău (munte), Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava. „În jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70-80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp”, precizează ANM.

COD PORTOCALIU Vijelii şi averse în toată Regiunea Nord-Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiANM a emis şi avertizare COD GALBEN pentru judeţele Bacău (şes) şi Vaslui. „În intervalul menționat, în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-40 l/mp”, mai menţionează sursa citată.

Judeţul Vaslui mai este avertizat astăzi, 6 iulie, şi cu COD GALBEN, de caniculă şi disconfort termic. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentDimineaţă neagră pe şosele din Bacău: Trei morţi şi o fetiţă de 1 an rănită!
Articolul următorCe nu trebuie să lipsească din portbagajul maşinii! Amenzi de până la 725 de lei şi puncte penalizare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.