0:00

Cod portocaliu și galben de vânt și ninsori vizează întreaga țară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 17 ianuarie, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod galben și portocaliu de vânt, ninsori și viscol pentru întreaga țară.

În regiunea Nord Est, județele Bacău, Botoșani, Iași, Vaslui precum și părțile estice ale județelor Neamț și Suceava se află sub incidența unui cod galben valabil în intervalul 17 ianuarie ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 08.00. „Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului”, se menționează în comunicatul ANM.

Partea vestică a județelor Neamț și Suceava se află sub avertizare cod portocaliu valabil pentru același interval de timp. „În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită”, avertizează același comunicat.

ZCH

Articolul precedentRoman: Suspiciuni de viol asupra unei copile de 8 ani, tatăl ei are ordin de restricție
Articolul următorFurtună puternică pe Ceahlău. Salvamontiştii au avut 9 intervenţii, din care la 5 cazuri grave
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.