0:00

Furtună puternică pe Ceahlău. Salvamontiştii au avut 9 intervenţii, din care la 5 cazuri grave, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSalvamontiştii nemţeni au avut un weekend extrem de greu. Sâmbătă, 15 ianuarie, s-au confruntat cu o furtună, vântul bătând cu peste 130 km/oră, care a distrus echipamentul de comunicaţii ce asigură derularea operaţiilor pe o rază de 100 de km, în jurul vârfului Toaca. Duminică o echipă operativă a reuşit să repoziţioneze echipamentele şi să restabilească legăturile radio.

Furtună puternică pe Ceahlău. Salvamontiştii au avut 9 intervenţii, din care la 5 cazuri grave, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCâteva sute de turişti din mai multe zone ale ţării au luat cu asalt pârtia de schi din staţiunea Durău, bucurându-se de zăpada artificială. Unii dintre ei nu au mai ţinut cont de siguranţa lor, au exagerat cu viteza la coborâre şi au avut loc multe accidente.

Furtună puternică pe Ceahlău. Salvamontiştii au avut 9 intervenţii, din care la 5 cazuri grave, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSalvamontiştii nemţeni au avut nu mai puţin de nouă intervenţii la cazuri medicale, din care cinci grave şi foarte grave, ce s-au soldat cu comoţie cerebrală, traumatism cranio-cerebral, fractură deschisă, fractură comitivă (zdrobirea oaselor) şi ruptură de ligamente încrucişate suferite de schiori.

Salvamontiştii au acordat primul ajutor şi i-au transportat la baza staţiunii Durău de unde victimele au fost preluate de echipele medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD.

Angela Croitoru

Foto: Salvamont Neamț

Articolul precedentCod portocaliu și galben de vânt și ninsori vizează întreaga țară
Articolul următorFoto. Piatra Neamț: Incendiu de vegetație în Mărăței, la calea ferată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.