0:00

Perioadele dese de caniculă din această perioadă au fost întrerupte de furtuni puternice care au cauzat probleme importante pentru locuitorii din zonele afectate. Se pare că fenomenele meteo extreme vor continua și în perioada următoare.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod portocaliu de furtuni valabil în intervalul 17 august, ora 14:00 – 18 august, ora 05:00 care va afecta județele Botoșani, Iași, Neamț, Suceava. Sunt așteptate: „perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp”.

Cod portocaliu și galben de furtuni în toată zona Moldovei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Județele Vaslui și Bacău intră sub incidența unui cod galben: „vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50…60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină”. Codul galben este valabil între 17 august, ora 10:00 – 18 august, ora 10:00.

Vlad B.

Sursă foto: ANM

Articolul precedentO firmă de succes din Neamț: BICO INDUSTRIES
Articolul următorTrei bolnavi COVID-19 internați în ATI la Spitalul Județean Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.