În ultimele 24 de ore au apărut 9 cazuri noi COVID-19 în Neamţ, incidență ajungând la 0,11 la mia de locuitori, potrivit buletinului informativ al MAI.

În Spitalul Județean Neamţ, cele trei paturi dedicate bolnavilor COVID din ATI sunt ocupate de acum 2 zile, pacienţii de 36 de ani, 70 de ani şi 82 de ani, fiind transferaţi aici de pe alte secţii, fiecare suferind şi de alte afecţiuni medicale. „Bănuim că cele trei cazuri sunt de tip Delta, dar secvenţierea durează destul de mult şi nu avem încă rezultatele. Cei trei nu au fost vaccinaţi anterior infectării“, a precizat dr. Gabriela Vasiliu, directorul medical al SJU Neamţ.

La nivel județean, au fost confirmate 62 de cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile. Dintre acestea 13 au fost înregistrate în municipiul Piatra Neamț și 12 în comuna Urecheni, a cărei incidență de astăzi de 2,97 cazuri la mia de locuitori o apropie de „zona roșie”.

Astăzi, la nivel naţional, au fost raportate 544 de cazuri noi de infectare. Situația pe localități în Neamț o puteți citi mai jos.

incidenta L 17.08.2021

Angela Croitoru

Articolul precedentCod portocaliu și galben de furtuni în toată zona Moldovei
Articolul următorFoto. Accident cu două victime la Brusturi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.