0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizarea COD PORTOCALIU pentru zona de vest a judeţului Suceava şi avertizare COD GALBEN pentru zona de vest a judeţelor Bacău şi Neamţ. Sunt prognozate intensificări ale vântului şi precipitaţii însemnate cantitativ.

COD PORTOCALIU în Suceava, COD GALBEN în Bacău şi Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConform avertizării cod portocaliu, care e valabilă în intervalul 17 ianuarie, ora 22-18 ianuarie, ora 14, „la altitudini de peste 1.800 metri în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100-110 km/h), în timp ce la altitudini între 1.500 metri și 1.800 metri în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100-110 km/h) și precipitații mixte. Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30-50 l/mp și izolat de peste 60-70 l/mp. Vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie)”, potrivit ANM.

Avertizarea cod galben e valabilă în perioada 17 ianuarie, ora 11-19 ianuarie, ora 18 şi prognozează: „La munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-75 km/h. În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25-40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1.500 metri mixte. Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20-25 l/mp. Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate”. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentCondamnat pentru dare de mită în dosarul Ambulanța
Articolul următorPipirig: Comemorarea marilor personalități trecute la ceruri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.