0:00

Cea mai mare parte a țării, inclusiv județele regiunii Nord-Est sunt sub avertizare cod galben de instabilitate accentuată. În județele Neamț, Suceava, Botoșani, Iași, Bacău și Vaslui sunt așteptate furtuni de vară cu toată suita de manifestări caracteristice, inclusiv grindină. Atenționarea este valabilă pe 11 iunie, până la ora 23:00.

Cod galben de furtuni, dar și caniculă în Regiunea Nord-Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei și cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55-70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp”, conform Administrația Națională de Meteorologie.

Cod galben de furtuni, dar și caniculă în Regiunea Nord-Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO altă avertizare cod galben valabilă până pe 12 iunie la ora 10:00, anunță temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat. Sunt vizate și județele Neamț, Iași, Bacău și Vaslui. Meteorologii vorbesc de temperaturi mai mari decât media perioadei, ce pot depăși 30 de grade, până la cel mult 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. (G.S.)

Articolul precedentAlegeri locale. Moldova împărțită aproape frățește între PSD și PNL
Articolul următorSimularea unei explozii urmate de incendiu / Exercițiu de urgență la S.C. Köber S.R.L. Dumbrava Roșie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.