0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări COD GALBEN pentru zona montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava. Acestea prognozează rafale de vânt şi viscol. Prima este valabilă pe 5 ianuarie 2023, în intervalul orar 02:00 – 14:00 și anunță intensificări ale vântului și viscol în nordul Carpaților Orientali.

COD GALBEN ANM anunţă rafale de vânt şi viscol în zona montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60-80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100-120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ“, conform ANM.

COD GALBEN ANM anunţă rafale de vânt şi viscol în zona montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCea de-a doua atenționare e valabilă în perioada 5 ianuarie, ora 14:00 – 6 ianuarie, la ora 12:00, anunțându-se vânt și viscol la altitudini de peste 1.700 de metri. “În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70-90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1.700 m), rafalele vor depăși 100-120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55-70 km/h“, spun meteorologii, care dau asigurări că intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h se vor semnala și în restul teritoriului. (G.S.; M.C.; HĂRŢI: ANM)

Articolul precedentE lege: cazierul judiciar poate fi obținut online
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Se vor deconta terapiile pentru persoanele cu dizabilităţi!”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.