0:00

Cazierul judiciar poate fi obținut și online după ce, pe 4 ianuarie 2023, legea care simplifică procedura eliberării a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Totuși, va mai dura ceva timp până la aplicarea efectivă a noilor norme, cel mult 6 luni, pentru stabilirea procedurilor prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării.

E lege: cazierul judiciar poate fi obținut online, ZCH NEWS - sursa ta de informații„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip prevăzută la alin. (1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. (…) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar”, prevede legea.

Eliberarea actelor în format electronic urmărește accelerarea procesului de debirocratizare și de simplificare a procedurilor administrative, precum și reducerea eforturilor de procurare a documentelor în vederea obținerii unor servicii publice. (G.S.)

Articolul precedentCopil de 7 ani rănit grav după o traversare neregulamentară
Articolul următorCOD GALBEN ANM anunţă rafale de vânt şi viscol în zona montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.