0:00

CNSU acordă noi ajutoare pentru refugiații din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNumărul refugiaților ucraineni care ajung la granițele României continuă să crească în urma atacurilor continue asupra marilor orașe din țara vecină. Județele Neamț, Suceava, Iași, Vaslui, Galați și București vor primi, din rezervele statului, materiale necesare pentru cazarea provizorie a refugiaților în taberele mobile: saltele, pături, perne, cearşafuri, feţe de perne.

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat hotărârea de a acorda ajutoare de strictă necesitate pentru refugiați din stocurile constituite ca rezerve de stat, cu titlu gratuit. Mamele cu copii care se află în tranzit sau care doresc să rămână temporar pe teritoriul României vor primi între 100 de lei/persoană/loc de cazare şi maxim 250 lei/persoană/loc de cazare. Pentru cazarea provizorie vor fi acordate, din aceeaşi sursă, construcţii modulare uşoare de tip container  care urmează să fie amplasate acolo unde va fi necesar. În afară de cazare, se vor asigura și ajutoare constând în alimente de bază (carne de porc, legume, fasole cu costiţă, pateu, ulei rafinat, paste făinoase, mălai, făină, zahăr, orez, lapte praf) și combustibil: benzină, motorină şi păcură.

Aceste ajutoare vor fi transportate şi gestionate de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi de către reprezentanţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţe.

În emisiunea Cafeaua de dimineață de la mesagerulneamt.ro, prefectul județului Neamț Adrian Niță a precizat: „Vom primi 500 de paturi, cu tot ceea ce tine de cazarmament, adică pături, perne, cearşafuri, feţe de pernă. Eu nu-mi doresc să cazez în astfel de condiţii, dar dacă va fi cazul… Noi am trimis la Suceava o tabără mobile şi mai avem încă două astfel de tabere mobile, care în maxim 4 ore ar putea fi montate şi care ar însemna încă 400 de locuri în plus. Acum, noi avem disponibile la nivelul judeţului Neamţ 560 de locuri de cazare în căminele unităţilor de învăţământ”. În Piatra Neamț, refugiații ucraineni au fost până acum cazați la căminele de la Colegiul Național de Informațică, Colegiul Național „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” și Colegiul Tehnic de Transporturi.

ZCH

Articolul precedentTârgu Neamţ. Importante forţe de intervenţie la un incendiu în hala unei fabrici
Articolul următorGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: „Finanțarea imparțială a educației, un obiectiv asumat de PNL Neamț”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.