pietricica turism

CMI Urban Piatra Neamț cere Consiliului Local aprobarea scăderii prețurilor de pornire la licitație pentru închirierea mai multor spații comerciale din Piața Centrală. Este vorba despre zona fast-food, dar și despre locurile special amenajate pentru vânzarea peștelui proaspăt, a cărnii sau a produselor de panificație. Concret, este vorba despre un proiect de hotărâre de Consiliu Local care, dacă va fi adoptat în ședința ordinară din 30 ianuarie, tarifele de la care se va porni la licitație, vor scădea aproape la jumătate.

Potrivit raportului de specialitate, pentru zona fast-food (în funcție de poziționarea spațiului comercial), prețul de pornire se reduce de la 10.000 de lei pe lună (prețul cu care s-a licitat când s-a deschis piața), la 4.000 de lei pe lună. Pentru spațiile destinate vânzării peștelui prețul de pornire va fi de 2.500 de lei pe lună în loc de 4.000 de lei pe lună.

În același context se stabilesc și prețurile pentru cei ce vând mărțișoare sau flori în interiorul complexului, dar și pentru expozanții care participă la târguri agroalimentare organizate tot în incinta pieței ”Sfântul Gheorghe”. Prețurile variază de la 5 lei pe zi pentru o tarabă de 2 mp și pot ajunge până la 40 de lei pe zi pentru un stand de 9 mp. (I.Ș.)