reclama autocenter
Sursă foto: Google Maps

Drumul județean DJ 207A, Roman – Bâra – Nistria cu o lungime de 29,6 km are o porțiune care se află în intravilanul municipiului Roman cunoscută sub denumirea de str. Mihai Viteazul. Această porțiune era aflată sub administrarea Consiliului Local al municipiului Roman care însă, în ședința din 19 decembrie 2018, a aprobat trecerea acesteia în administrarea directă a Consiliului Județean Neamț.

În acest moment, este nevoie ca hotărârea celor de la Roman să fie acceptată și de consilierii județeni. În acest sens, este promovat un proiect de preluare temporară a acestei porțiuni de drum în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare. În sprijinul cererii sale, primăria municipiului Roman susține că pe tronsonul mai sus menționat (str. Mihai Viteazul având ca limite intersecția cu str. Ștefan cel Mare și calea ferată Roman – Buhăești) „drumul prezintă structuri rutiere diferite pe diverse sectoare, încadrate de trotuare și spații verzi, deteriorate pe alocuri. Lucrările de întreținere nefiind suficiente, se impune reabilitarea întregului tronson și aducerea lui la o stare tehnică corespunzătoare exigențelor actuale”.

După momentul preluării, probabil vor fi demarate procedurile pentru reabilitarea întregului tronson după care romașcanii vor redeveni administratori ai străzii care poartă numele domnitorului care a înfăptuit unirea din anul 1600.

(Z.C.)

Articolul precedentTemă de proiectare la Consiliul Județean: suplimentarea debitului de apă potabilă pentru zona Nord Târgu Neamț
Articolul următorCMI Urban propune reducerea tarifelor pentru licitațiile din piață
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.