În această seară, 7 septembire, familia unei bătrâne de 90 de ani din comuna Viișoara, județul Botoșani a trecut printr-un adevărat coșmar, crezând că aceasta a ars de vie într-o bucătărie de vară ce ardea ca o torță.

„Din fericire, femeia, în vârstă de 90 de ani, a reușit să iasă la timp din clădirea în flăcări și s-a refugiat în casa aflată la câțiva metri de focar. Vecinii povestesc că femeia obișnuia să usuce lemne verzi pe plita încinsă. Azi după-amiază, au văzut că din bucătăria de vară ieșea mai mult fum decât de obicei. S-au apropiat și au realizat ca întreaga clădire e cuprinsă de flăcări și au sunat după ajutor”, informează locotenent Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani.

Pompierii voluntari din comuna Viișoara, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Darabani, cu o autospecială cu apă și spumă, precum și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit la fața locului. În timp ce pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, echipajul medical i-a acordat bătrânei ajutor medical la fața locului. Ulterior, au transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au reușit să evite și pericolul de explozie, din interiorul casei fiind scoasă și o butelie.

Angela Croitoru

Sursă foto, video: ISU Botoșani

Articolul precedentDocument: Cum vor fi elevii vaccinați anti covid în școli, din 13 septembrie
Articolul următorNunți și botezuri cu restricții în mai multe localități din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.