0:00

Astăzi, 7 septembrie, autoritățile din Neamț au decis restricții în 4 noi localități. În comuna Sagna, unde rata de infectare cu covid se apropie de 4 cazuri la mia de locuitori, de mâine 8 septembrie, ora 8 intră în vigoare restricții severe pentru agenții economici. Barurile, discotecile, sălile de spectacole se închid și nici la exterior nu sunt permise evenimente cu aglomerare de oameni. „Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în comuna Sagna (3,78), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori”, se precizează în hotărârea 84 adoptată de CJSU Neamț astăzi.

În Girov, Doljești și Piatra Șoimului, unde incidența este peste 2 la mie, dar sub 3, restricțiile sunt ceva mai blânde. Concursurile sportive se pot desfășura la interior cu public în limita a 50% din locuri pentru cei vaccinați sau cu teste negative ori care au trecut prin boală de minim 15 zile.

Pentru evenimentele de familie sunt impuse alte condiții. „Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior în comunele Girov (2,36), Doljeşti (2,35) şi Piatra Şoimului (2,24), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, se arată în documentul citat. Păcănelele, barurile, cluburile şi discotecile rămân deschise, dar fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5–2, doar persoanele vaccinate putând intra.

Restricțiile decise astăzi sunt valabile 14 zile, adică până pe 21 septembrie.

C.I.

Articolul precedentVideo. Foto. Clipe de coșmar la un incendiu din Viișoara
Articolul următor15 permise suspendate şi amenzi de 78 mii lei în 24 de ore