0:00

Clemență pentru patronul Robmet – a scăpat de arestul preventiv, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPatronul firmei pietrene Robmet, Radu Cucu cercetat de procurorii DIICOT Neamț într-un dosar penal pentru că ar fi comercializat robineți industriali măsluiți, a fost eliberat din arest. Acesta a fost încarcerat la finalul lunii octombrie 2022 (detalii aici).

Recent, Curtea de Apel Bacău a admis contestația lui Radu Cucu la prelungirea arestării preventive și a dispus înlocuirea acesteia cu controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Bărbatul are de respectat mai multe obligații și nu are voie să ia legătura, în nici un fel, cu alți acuzați din aceeași cauză, dar nici cu martorii sau experții din dosar.

Judecătorii i-au tras atenția asupta faptul că poate fi încarcerat din nou dacă nu respectă interdicțiile impuse. “În baza art. 215 alin.3 c.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce-i revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, conform Curții de Apel Bacău.

În dosarul Robmet instrumentat de DIICOT Neamț au fost inițial trei rețineri. În afară de  Radu Cucu a mai fost arestat preventiv fiul acestuia, Iosiv Richard Cucu și managerul de vânzări de la Robmet, Carmen Mereuță, însă aceștia au fost eliberați deja de judecători.

(G.S.)

Articolul precedentVIDEO. Daniel Harpa și parlamentarii PSD – disciplină și program în teritoriu
Articolul următorVasile Apopei va candida la Primăria Târgu-Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.