Consiliul Judeţean Neamţ a primit „Premiul de excelenţă pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale“,în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor de Excelenţă.
Festivitatea de premiere a avut loc la Braşov, evenimentul fiind organizat de Portalul Naţional de Administraţie Publică (www.Administratie.ro), împreună cu Oameni şi Companii, având ca partener Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.
Preşedintele CJ Neamţ, Constantin Iacoban, consideră că meritul revine întregii echipe a Consiliului Judeţean: „Acest nou premiu pe panoplia Consiliului Judeţean Neamţ este o încununare a muncii în echipă, a perseverenţei şi o dovadă că în administraţia judeţeană se munceşte şi se implementează proiecte extrem de importante. De data aceasta, la evaluarea activităţii CJ Neamţ a contat, în mod deosebit, proiectul care vizează «Reabilitarea şi modernizarea Liceului Tehnologic Special Ştefan cel Mare», proiect aflat acum spre finalul derulării. Ţin să îi felicit pe colegii mei care se implică în aceste proiecte şi întreaga echipă a Consiliului Judeţean, pentru că, în felul acesta, reuşim să obţinem succese apreciate pe plan naţional“.
Proiectul câştigător
Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Liceului Tehnologic Special Ştefan cel Mare“ are ca scop creşterea calităţii infrastructurii de educaţie pentru învăţământul profesional şi tehnic, asigurându-se condiţii necesare unui proces educaţional la standarde europene şi îmbunătăţind accesul la educaţie şi formare profesională a elevilor cu nevoi speciale şi a celor din mediul rural, din judeţul Neamţ. În viitorul apropiat, aceasta unitate şcolară va deveni campus preuniversitar pentru învăţământul profesional şi tehnic. Proiectul prevede construirea unei săli de sport de 777 mp, reabilitarea şi modernizarea cantinei, internatului şi a centralei termice, amenajarea unui teren de sport exterior cu suprafaţa de 510 mp, amenajarea unui teren de socializare-recreere şi joacă în aer liber cu suprafaţa de 300 mp, dotarea cu mobilier a sălilor de clasă, a camerelor de cazare, a sălilor de mese şi a bucătăriei, a atelierelor şi cabinetelor de specialitate, a sălii de sport şi a spaţiilor de socializare.
Prin proiect vor mai fi asigurate echipamente IT şi softuri specializate, plus materiale de instruire multimedia şi programe informatice de gestionare a activităţii specifice, precum şi echipamente speciale de recuperare pentru beneficiarii şcolii etc. Valoarea totală a proiectului este de 25.486.365,96 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 19.495.342,07 lei, contribuţia CJ Neamţ este de 1.112.009,88 lei, iar taxa pe valoarea adăugată – TVA este de 4.879.014,01 lei. Proiectul are termen de finalizare începutul lunii decembrie 2015. (ZCH NEWS)