telefon butoaneO linie telefonică gratuită și o platformă online, dedicate copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, au fost lansate, marți, 27 octombrie, de Organizația “Salvați Copiii”, în cadrul unui eveniment organizat cu sprijinul Administrației Prezidențiale și găzduit de Muzeul Național Cotroceni.

Copiii care au părinții plecați în străinătate și care au nevoie de consiliere pot apela gratuit, de pe teritoriul României, numărul telefonic 0800.070.040, unde pot primi informații și consiliere gratuită, de luni până vineri, în intervalul orar 9,30-17,30.

Numărul poate fi apelat și de către persoanele în grija cărora au rămas copiii, precum și de specialiștii în domeniul protecției copilului și educației.

copii hotlinePlatforma www.copiisinguriacasa.ro va include articole dedicate părinților și persoanelor în grija cărora au rămas copiii, dar și specialiștilor. De asemenea va cuprinde și o secțiune prin care se pot adresa întrebări specialiștilor, care vor răspunde pe e-mail.

“Salvați Copiii” a lansat și o campanie de informare destinată părinților, cu privire la obligațiile care le revin atunci când părăsesc țara, în vederea desemnării unui reprezentant legal al copilului, dar și cu privire la riscurile pe care le implică pentru copii plecarea părinților la muncă în străinătate.

În acest sens vor fi difuzate spoturi radio și TV, se vor desfășura caravane de informare în București și 13 județe (atât în mediul urban, cât și în mediul rural) la care vor participa specialiștii “Salvați Copiii”. Evenimente locale vor avea loc în alte 28 de județe, unde Direcțiile Generale de Asistență Socială vor organiza campanii de informare. (ZCH NEWS)

Articolul precedentModelul Harpa face pui: Poliţist, candidat la Primăria Petricani
Articolul următorCJ Neamţ premiat la Gala Excelenţei în Administraţie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.