forestier 2014 05_resize”Colegiul Tehnic” din Piatra-Neamț, cunoscut sub numele de ”Forestier” și-a schimbat, oficial… numele. Reprezentanții unității de învățământ au făcut toate demersurile necesare și de la 1 septembrie 2015, instituția se numește ”Colegiul Tehnic Forestier”.

Unitatea amintită este de fapt fostul ”Grup Şcolar Forestier”, înfiinţat în noiembrie 1949 sub denumirea de ”Şcoala tehnică profesională de celuloză şi hârtie”. În perioada 1950-1955 a fost reorganizat tot sub formă de şcoală profesională, ca urmare a transferării liceului “Polizu” din Bucureşti, liceu cu specializarea industrializarea lemnului.

Din istoricul școlii mai aflăm că instituţia s-a numit Şcoala medie tehnică cu profilurile celuloză şi hârtie, respectiv exploatarea şi industrializarea lemnului. Prin cursuri de 4 ani se pregăteau tehnicieni pentru platformele de profil din judeţ. Din 1966 a devenit Grup Şcolar Forestier şi îngloba clase de liceu, şcoală profesională și o şcoală de maiştri. La 1 iunie 1969, titulatura s-a schimbat în Liceul Industrial Forestier cu profilurile silvicultură, exploatări şi construcţii forestiere, industrializarea lemnului, formă de organizare şcolară sub care a funcţionat până în anul 2000 când primeşte numele de ”Colegiul Tehnic” .

Am făcut aceste demersuri, deoarece numele de Forestier este cel care ne definește, ne reprezintă și după el suntem și cunoscuți. Numele de Colegiul Tehnic poate duce cu gândul doar la o parte din disciplinele tehnice”, a precizat prof. Mihai Pavăl, directorul colegiului. (M. TEODOROF)

Articolul precedentCJ Neamţ premiat la Gala Excelenţei în Administraţie
Articolul următorÎnceput greu de an școlar: 320 de elevi n-au mai găsit drumul spre educație
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.